Bosanski lonac
Bosanski lonac
Sastojci:
Junece meso: 250 gr
Telece meso: 250 gr
Kupus : 1 kg
Crveni luk: 1 kom
Bijeli luk: 3 cehna
Paradajz: 1 kom
Krompir: 3 kom
Mrkva: 2 kom
Grasak: 200 gr
Tajna mješavina za bosanski lonac: 3 kašike
Priprema:
U veću šerpu redamo red kupusa, juneće meso pa ostalo povrće, teleće meso i na kraju ponovo red kupusa.
1 l vode pomiješamo sa mješavinom Vispak začina za bosanski lonac, so i stavimo kuhati na laganoj vatri.
Kuhati oko 3h .U toku kuhanja dolijevati po malo vode.
Prijatno!
Recept podijelila: Kademlija Filan-Begović
Za još recepata posjetite: www.bosanksakuhinja.ba
Sastojci:
Junece meso: 250 gr
Telece meso: 250 gr
Kupus : 1 kg
Crveni luk: 1 kom
Bijeli luk: 3 cehna
Paradajz: 1 kom
Krompir: 3 kom
Mrkva: 2 kom
Grasak: 200 gr
Tajna mješavina za bosanski lonac: 3 kašike