tajnakuhinje

Bosanski lonac

tajnakuhinje

Bosanski lonac

Sastojci:

Junece meso: 250 gr

Telece meso: 250 gr

Kupus : 1 kg

Crveni luk: 1 kom

Bijeli luk: 3 cehna

Paradajz: 1 kom

Krompir: 3 kom

Mrkva: 2 kom

Grasak: 200 gr

Tajna mješavina za bosanski lonac: 3 kašike

U veću šerpu redamo red kupusa, juneće meso pa ostalo povrće, teleće meso i na kraju ponovo red kupusa.

1 l vode pomiješamo sa mješavinom Vispak začina za bosanski lonac, so i stavimo kuhati na laganoj vatri.

Kuhati oko 3h .U toku kuhanja dolijevati po malo vode.

Prijatno!

Recept podijelila: Kademlija Filan-Begović

Za još recepata posjetite: www.bosanksakuhinja.ba

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.