NihadinaKuhinja

Grah sa suhim rebarcima

NihadinaKuhinja

Grah sa suhim rebarcima

Sastojci:

grah: kolicina po vasojzelji

suha rebra: kolicina po vasoj zelji

ulja: malo

luka: 1 glavica

mrkva: 1

so i biber: po vasem ukusu

Tajna zacin - dodatak jelima: malo

Tajna zacina za grah i variva: 1 pakovanje

Zaprska: ;

ulja: malo

prasna: 2 kasike

mljevene paprike - Vispak: malo

Priprema:

Na malo ulja proprzite sitno sijeckan luk i mekvu sijecenu na kolutice.

Luku dodajte rebarca i grah pa zalite vodom.

Dodajte so,biber i Tajna zacin-dodatak jelima.

Tajna zacin za grah i variva izmutite sa malo vode i dodajte u serpu.

Prokuhajte na jacoj temperaturi zatim smanjite temperaturu i kuhajte uz povremeno doljevanje vruce vode dok grah ne bude gotov .

Gotov grah zaprzite tako sto zagrijete ulje,dodajte brasno i malo proprzite da brasno promijeni boju.

Proprzenom brasnu dodajte mljevenu papriku promijesajte i dodajte grahu.

Promijesajte grah ,prokuhajte i pogasite pec.

Sastojci:

grah: kolicina po vasojzelji

suha rebra: kolicina po vasoj zelji

ulja: malo

luka: 1 glavica

mrkva: 1

so i biber: po vasem ukusu

Tajna zacin - dodatak jelima: malo

Tajna zacina za grah i variva: 1 pakovanje

Zaprska: ;

ulja: malo

prasna: 2 kasike

mljevene paprike - Vispak: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.