NihadinaKuhinja

Pečena piletina

NihadinaKuhinja

Pečena piletina

Sastojci:

pileći prsa: 2-3 komada

so i biber: poukusu

suhog peršuna: malo

kašika Tajna začina za pečenu piletinu 4: 1 kašika

senfa: 4 kašike

kisele vode: 4 kašike

prezla (krušne mrvice): oko 150 gr.

U jednu posudu stavite senf i kiselu vodu.

Piletinu isjecite na trake,dodajte senfu i dodajte Tajna začin za pečenu piletinu.

Piletinu,začin i senf dobro izmiješajte.

Krušne mrvice stavite u tanjir,dodajte so,biber i suhi peršun pa promiješajte.

Tepsiju obložite pek papirom ili nauljite.

Peć zagrijat na 220 C

Piletinu uvaljajte u prezlu,redajte na tepsiju i pecite 30 minuta ili dok piletina ne bude gotova.

Gotovu piletinu servirajte sa sosom po vašoj želji ili sa kečapom.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.