Pečena piletina
Pečena piletina
Sastojci:
pileći prsa: 2-3 komada
so i biber: poukusu
suhog peršuna: malo
kašika Tajna začina za pečenu piletinu 4: 1 kašika
senfa: 4 kašike
kisele vode: 4 kašike
prezla (krušne mrvice): oko 150 gr.
Priprema:
U jednu posudu stavite senf i kiselu vodu.
Piletinu isjecite na trake,dodajte senfu i dodajte Tajna začin za pečenu piletinu.
Piletinu,začin i senf dobro izmiješajte.
Krušne mrvice stavite u tanjir,dodajte so,biber i suhi peršun pa promiješajte.
Tepsiju obložite pek papirom ili nauljite.
Peć zagrijat na 220 C
Piletinu uvaljajte u prezlu,redajte na tepsiju i pecite 30 minuta ili dok piletina ne bude gotova.
Gotovu piletinu servirajte sa sosom po vašoj želji ili sa kečapom.
Sastojci:
pileći prsa: 2-3 komada
so i biber: poukusu
suhog peršuna: malo
kašika Tajna začina za pečenu piletinu 4: 1 kašika
senfa: 4 kašike
kisele vode: 4 kašike
prezla (krušne mrvice): oko 150 gr.
 
   