NihadinaKuhinja

Pečena piletina

NihadinaKuhinja

Pečena piletina

Sastojci:

pileći prsa: 2-3 komada

so i biber: poukusu

suhog peršuna: malo

kašika Tajna začina za pečenu piletinu 4: 1 kašika

senfa: 4 kašike

kisele vode: 4 kašike

prezla (krušne mrvice): oko 150 gr.

Priprema:

U jednu posudu stavite senf i kiselu vodu.

Piletinu isjecite na trake,dodajte senfu i dodajte Tajna začin za pečenu piletinu.

Piletinu,začin i senf dobro izmiješajte.

Krušne mrvice stavite u tanjir,dodajte so,biber i suhi peršun pa promiješajte.

Tepsiju obložite pek papirom ili nauljite.

Peć zagrijat na 220 C

Piletinu uvaljajte u prezlu,redajte na tepsiju i pecite 30 minuta ili dok piletina ne bude gotova.

Gotovu piletinu servirajte sa sosom po vašoj želji ili sa kečapom.

Sastojci:

pileći prsa: 2-3 komada

so i biber: poukusu

suhog peršuna: malo

kašika Tajna začina za pečenu piletinu 4: 1 kašika

senfa: 4 kašike

kisele vode: 4 kašike

prezla (krušne mrvice): oko 150 gr.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.