NihadinaKuhinja

Slatko od tikve ili stambolke

NihadinaKuhinja

Slatko od tikve ili stambolke

Sastojci:

tvrde tikve-stambolke: 700 gr.

secera: 350 gr.

vanilin secer Vispak-Laganini: 1

cimeta ako imate: malo

oraha za posipanje: malo

Priprema:

Tikvu-stambolku ogulite i isjecite na vece kocke.

Pospite secerom i vanilin secerom pa kuhajte na nizoj temperaturi .

Kad se secer otopio i tikva pusti vodu pojacajte teperaturu

Kuhajte dok tikva ne omeksa i ako hocete posipte sa malo cimeta.

Gotovu tikvu prohladite pospite sa malo oraha i posluzite se.

Sastojci:

tvrde tikve-stambolke: 700 gr.

secera: 350 gr.

vanilin secer Vispak-Laganini: 1

cimeta ako imate: malo

oraha za posipanje: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.