Punjene palačinke
Slane, filovane palačinke
Punjene palačinke
Slane, filovane palačinke
Sastojci:
jaja: 2
mlijeko: šolja
kisela voda: šolja
bijelo pileće meso: 400gr
šampinjoni: 1 pakovanje
so, vegeta, biber: po želji
tirolska kobasica: 200 gr
kiseli krastavci: po zelji
hrenovke: 100 gr
vrhnje za kuhanje: 200 ml
sir: 200 gr
Priprema:
Za palačinke:
2 jaja
šolja(veća) mlijeka
šolja kisele vode
kašikica šećera
prstohvat soli
1kašika ulja
izmutit jaja sa šećerom, dodat mlijeko i kiselu vodu,ulje i so zatim postepeno dodavat brašno, za željenu gustinu.
peć palačinke.
Za fil:
ispržit sitno sjeckano pileće bijelo meso, zatim dodat usitnjene šampinjone, ispržit i dodat začine po želji.
jos dodati tirolsku kobasicu, kisele krastavice, ili hrenovke, po želji
filovat i redat u tepsiju, zapeć, zatim prelit vrhnjem za kuhanje i vratit u rernu da se zapeče, i još naribat sira i vratit još 2-3 minute da se sir istopi.
Sastojci:
jaja: 2
mlijeko: šolja
kisela voda: šolja
bijelo pileće meso: 400gr
šampinjoni: 1 pakovanje
so, vegeta, biber: po želji
tirolska kobasica: 200 gr
kiseli krastavci: po zelji
hrenovke: 100 gr
vrhnje za kuhanje: 200 ml
sir: 200 gr