Punjene tikvice
Punjene tikvice
Sastojci:
Tikvice : 1,5 kg
Pileći file : 400 gr
Riža : 50 gr
Luk : 1 glavica
Bijeli luk : 3 cehna
Mrkva : 1
Biber : Malo
So : 1/2 kašičice
Vegeta : 1/2 kašičice
Vrhnje za kuhanje : 200 ml
Priprema:
Priprema: Tikvice oprati, oguliti i isjeći ih na kolutove veličine po želji. Izdubiti unutrašnji dio i malo ih posoliti. Meso isjeći na kockice , mrkvu i luk takođe. Meso, mrkvu, luk , bijeli luk i rižu sastaviti pa dodati biber, so, vegetu i sve izmiješati. Filovati tikvice mesom. Politi ih sa malo ulja staviti da se peku, po potrebi dodati malo vode. Pečene tikvice preliti vrhnjem za kuhanje.
Sastojci:
Tikvice : 1,5 kg
Pileći file : 400 gr
Riža : 50 gr
Luk : 1 glavica
Bijeli luk : 3 cehna
Mrkva : 1
Biber : Malo
So : 1/2 kašičice
Vegeta : 1/2 kašičice
Vrhnje za kuhanje : 200 ml