Dinaa

Punjene tikvice

Dinaa

Punjene tikvice

Sastojci:

Tikvice : 1,5 kg

Pileći file : 400 gr

Riža : 50 gr

Luk : 1 glavica

Bijeli luk : 3 cehna

Mrkva : 1

Biber : Malo

So : 1/2 kašičice

Vegeta : 1/2 kašičice

Vrhnje za kuhanje : 200 ml

Priprema:

Priprema: Tikvice oprati, oguliti i isjeći ih na kolutove veličine po želji. Izdubiti unutrašnji dio i malo ih posoliti. Meso isjeći na kockice , mrkvu i luk takođe. Meso, mrkvu, luk , bijeli luk i rižu sastaviti pa dodati biber, so, vegetu i sve izmiješati. Filovati tikvice mesom. Politi ih sa malo ulja staviti da se peku, po potrebi dodati malo vode.  Pečene tikvice preliti vrhnjem za kuhanje. 

Sastojci:

Tikvice : 1,5 kg

Pileći file : 400 gr

Riža : 50 gr

Luk : 1 glavica

Bijeli luk : 3 cehna

Mrkva : 1

Biber : Malo

So : 1/2 kašičice

Vegeta : 1/2 kašičice

Vrhnje za kuhanje : 200 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.