Azrra

Pita s jabukama

Tradicija

Azrra

Pita s jabukama

Tradicija

Sastojci:

jabuke: 1kg

brasno: 700gr

jaje: 1

so: kašikica

šećer: 3šolje

voda: 3šolje

limun: 1

Priprema:

tijesto:

oko 700gr brašna, kašikica soli, kašika šećera, jedno jaje, sve sjedinit i zakuhat mlakom vodom

pripremit oko 1kg jabuka, ogulit ocistit i naribat i dodat šećera po želji.

razvuć jufku i u red stavljat jabuke, zamotat. od ove jufke mogu bit 3-4 "sipke".

isjec na željenu veličinu i ispec.

agda: tri srednje šolje šećera i tri iste šolje vode, da prokuha, i zalit vrelu pitu, i vratit je jos malo u rernu.

u agdu se moze dodat limun

Sastojci:

jabuke: 1kg

brasno: 700gr

jaje: 1

so: kašikica

šećer: 3šolje

voda: 3šolje

limun: 1

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.