Azrra
Pita s jabukama
Tradicija
Azrra
Pita s jabukama
Tradicija
Sastojci:
jabuke: 1kg
brasno: 700gr
jaje: 1
so: kašikica
šećer: 3šolje
voda: 3šolje
limun: 1
Priprema:
tijesto:
oko 700gr brašna, kašikica soli, kašika šećera, jedno jaje, sve sjedinit i zakuhat mlakom vodom
pripremit oko 1kg jabuka, ogulit ocistit i naribat i dodat šećera po želji.
razvuć jufku i u red stavljat jabuke, zamotat. od ove jufke mogu bit 3-4 "sipke".
isjec na željenu veličinu i ispec.
agda: tri srednje šolje šećera i tri iste šolje vode, da prokuha, i zalit vrelu pitu, i vratit je jos malo u rernu.
u agdu se moze dodat limun
Sastojci:
jabuke: 1kg
brasno: 700gr
jaje: 1
so: kašikica
šećer: 3šolje
voda: 3šolje
limun: 1