Sočni kolač
Sočni kolač
Sastojci:
Kora: ;
jaja: 3
secera: 5 kasika
griza: 2 kasike
kakao praha: 2 kasike
mlijeka: 10 kasika
brasna: 6 kasika
praska za pecivo Vispak-Laganini: pola
Preliv: ;
mlijeka: 400 ml.
secera: 4 kasike
sirupa od cokolade ( ako imate ): 4 kasike
vanilin secer Vispak-Laganini: 1
Fil: ;
pudinga od vanilije Vispak-Laganini: 2
mlijeka: 1 l.
secera: 10 kasika
tecnog slaga: 150 ml.
putera: 120 gr.
Priprema:
Prvo skuhajte puding prema uputstvu na vrecici uz dodatak secera,maknite sa peci i pustite da se potpuno ohladi.
Serpu drzite poklopljenu da se ne stvori korica preko pudinga i povremeno promijesajte.
Razdvojite bijelanjke od zumanjaka,izmutite cvrst snijeg i ostavit sa strane.
Umutit zumanjke sa secerom,dodat griz,kakao i mlijeko pa nastavit sa mucenjem.
Dodat brasno i prasak za pecivo, izmutite da se sve fino sijedini.
Dodat snijeg od bjelanjaka i lagano umjesat kasikom ne mikserom.
Istrest u pouljenu manju tepsiju i pec na 180 C dok biskvit ne bude gotov.
Na pec stavit mlijeko,secer,sirup od cokolade ako imate i vanilin secerpai pa zagrijte (ne treba prokuhat) .
Topal biskvit zalit toplim mlijekom pa ostavit da se potpuno ohladi.
Puter koji cete koristit za fil maknite iz frizidera da omeksa zatim izmutite sa kasikom secera u prahu.
Tecni slag izmutite.
Kada je puding potono hladan dodajte mu izmucen slag i puter pa sve dobro izmutite.
Puding stavite u vrecicu za slag ili zippo vrecicu,prorezite malo vise i istiskajte puding preko kore u linije ili samo premazite preko kore.
Ukrasite rendanom cokoladom pa ostavite u frizider da se potpuno ohladi prije serviranja.
Sastojci:
Kora: ;
jaja: 3
secera: 5 kasika
griza: 2 kasike
kakao praha: 2 kasike
mlijeka: 10 kasika
brasna: 6 kasika
praska za pecivo Vispak-Laganini: pola
Preliv: ;
mlijeka: 400 ml.
secera: 4 kasike
sirupa od cokolade ( ako imate ): 4 kasike
vanilin secer Vispak-Laganini: 1
Fil: ;
pudinga od vanilije Vispak-Laganini: 2
mlijeka: 1 l.
secera: 10 kasika
tecnog slaga: 150 ml.
putera: 120 gr.