NihadinaKuhinja

Sočni kolač

NihadinaKuhinja

Sočni kolač

Sastojci:

Kora: ;

jaja: 3

secera: 5 kasika

griza: 2 kasike

kakao praha: 2 kasike

mlijeka: 10 kasika

brasna: 6 kasika

praska za pecivo Vispak-Laganini: pola

Preliv: ;

mlijeka: 400 ml.

secera: 4 kasike

sirupa od cokolade ( ako imate ): 4 kasike

vanilin secer Vispak-Laganini: 1

Fil: ;

pudinga od vanilije Vispak-Laganini: 2

mlijeka: 1 l.

secera: 10 kasika

tecnog slaga: 150 ml.

putera: 120 gr.

Priprema:

Prvo skuhajte puding prema uputstvu na vrecici uz dodatak secera,maknite sa peci i pustite da se potpuno ohladi.

Serpu drzite poklopljenu da se ne stvori korica preko pudinga i povremeno promijesajte.

Razdvojite bijelanjke od zumanjaka,izmutite cvrst snijeg i ostavit sa strane.

Umutit zumanjke sa secerom,dodat griz,kakao i mlijeko pa nastavit sa mucenjem.

Dodat brasno i prasak za pecivo, izmutite da se sve fino sijedini.

Dodat snijeg od bjelanjaka i lagano umjesat kasikom ne mikserom.

Istrest u pouljenu manju tepsiju i pec na 180 C dok biskvit ne bude gotov.

Na pec stavit mlijeko,secer,sirup od cokolade ako imate i vanilin secerpai pa zagrijte (ne treba prokuhat) .

Topal biskvit zalit toplim mlijekom pa ostavit da se potpuno ohladi.

Puter koji cete koristit za fil maknite iz frizidera da omeksa zatim izmutite sa kasikom secera u prahu.

Tecni slag izmutite.

Kada je puding potono hladan dodajte mu izmucen slag i puter pa sve dobro izmutite.

Puding stavite u vrecicu za slag ili zippo vrecicu,prorezite malo vise i istiskajte puding preko kore u linije ili samo premazite preko kore.

Ukrasite rendanom cokoladom pa ostavite u frizider da se potpuno ohladi prije serviranja.

Sastojci:

Kora: ;

jaja: 3

secera: 5 kasika

griza: 2 kasike

kakao praha: 2 kasike

mlijeka: 10 kasika

brasna: 6 kasika

praska za pecivo Vispak-Laganini: pola

Preliv: ;

mlijeka: 400 ml.

secera: 4 kasike

sirupa od cokolade ( ako imate ): 4 kasike

vanilin secer Vispak-Laganini: 1

Fil: ;

pudinga od vanilije Vispak-Laganini: 2

mlijeka: 1 l.

secera: 10 kasika

tecnog slaga: 150 ml.

putera: 120 gr.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.