azricaAz
Gulaš i suhi vrganji
Bogatstvo okusa
azricaAz
Gulaš i suhi vrganji
Bogatstvo okusa
Sastojci:
Meso : 0.5 kg
Luk : 1 kom.
Zacin Tajna: 1 kasika
So: 2 kasikice
Biber: Malo
Zacinska paprika: Kasikica
Brasno: Kasika
Vrganji: 300 gr
Vrhnje za kuhanje: 100 ml
Ulje: 100 ml
Priprema:
Gulas
Luk isjecemo kao i meso na kockice
Stavimo Tajnu zacin,biber,sol i ulje
Sve skupa krckamo dok meso ne omeksa
Kad meso omeksa pricinemo sa brasnom mljevenom zacinskom paprikom i vodom
Vrganje ranije namocimo u vodi
Kratkk ih proprzimo sa soli na ulju i dodamo samo malo vfhnja zs kuhanje
Sastojci:
Meso : 0.5 kg
Luk : 1 kom.
Zacin Tajna: 1 kasika
So: 2 kasikice
Biber: Malo
Zacinska paprika: Kasikica
Brasno: Kasika
Vrganji: 300 gr
Vrhnje za kuhanje: 100 ml
Ulje: 100 ml