azricaAz

Gulaš i suhi vrganji

Bogatstvo okusa

azricaAz

Gulaš i suhi vrganji

Bogatstvo okusa

Sastojci:

Meso : 0.5 kg

Luk : 1 kom.

Zacin Tajna: 1 kasika

So: 2 kasikice

Biber: Malo

Zacinska paprika: Kasikica

Brasno: Kasika

Vrganji: 300 gr

Vrhnje za kuhanje: 100 ml

Ulje: 100 ml

Priprema:

Gulas 

Luk isjecemo kao i meso na kockice

Stavimo Tajnu zacin,biber,sol i ulje

Sve skupa krckamo dok meso ne omeksa

Kad meso omeksa pricinemo sa brasnom mljevenom zacinskom paprikom i vodom

 

Vrganje ranije namocimo u vodi

Kratkk ih proprzimo sa soli na ulju i dodamo samo malo vfhnja zs kuhanje

Sastojci:

Meso : 0.5 kg

Luk : 1 kom.

Zacin Tajna: 1 kasika

So: 2 kasikice

Biber: Malo

Zacinska paprika: Kasikica

Brasno: Kasika

Vrganji: 300 gr

Vrhnje za kuhanje: 100 ml

Ulje: 100 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.