Sirnica
Domaće je domaće
Sirnica
Domaće je domaće
Sastojci:
Brašno : 700 gr
Voda : 250 ml
So : 1 kašičica
Ulje : 1 kasika
Sir : 1 kg
Jaja : 2
So : 1 kašičica
Pavlake : 200 ml
Priprema:
Za jufke: U brašno dodati so,pa promjesati. Onda dodamo ulje i vodu i mijesimo tijesto. Ostavimo tijesto da odstoji pola sata. U medjuvremenu pomjesati sir, jaja i so. Tijesto podijelite na dva ista dijela, pa ih razvijete na manje krugove, njih podmastite i ostavite ponovo malo da odstoje. Prvu jufku razvijate i razvlacite dok ne dobijete tanko razvučeno tijesto. Na krajeve tijesta nanesete sir i preklopite jufkom, onda rolate. Pravite male zvrkove i redate u tepsiju. Postupak ponovite i sa drugom jufkom. Pitu pečemo 30 minuta na 250 stepeni. Pečenu pitu prelijemo pavlakom...
Sastojci:
Brašno : 700 gr
Voda : 250 ml
So : 1 kašičica
Ulje : 1 kasika
Sir : 1 kg
Jaja : 2
So : 1 kašičica
Pavlake : 200 ml