Dinaa

Sacher torta

Torta

Dinaa

Sacher torta

Torta

Sastojci:

Jaja: 5

Šećer : 7 kasika

Mlijeko : 7 kasika

Ulja : 7 kasika

Brašna : 9 kasika

Pecivo : 1

Kakao : 3 kasike

Slatka pavlaka : 500

Čokolade : 300 gr

Džem marelica : 100

Priprema:

Priprema: Slatku pavlaku istresti u šerpu i dodati joj izlomljenu čokoladu. Miješati sve do momenta kljucanja i onda skloniti sa sporeta. Ostavimo da se ohladi.

Za koru: Jaja i šećer pjenasto umutit pa dodavat ulje, mlijeko, kakao i pecivo pomiješano sa brašnom. Tijesto izliti u pleh za torte, koji smo prethodno obložili papirom za pečenje. Koru peći 20 minuta na 220 stepeni.  Kada se kora ohladi presjeci je tako da dobijemo dvije kore. Prvu koru vratimo u kalup pa je premazemo džemom, nanesemo polovinu fila od čokolade. Prekrijemo drugom korom i premazemo tortu ostatkom fila. Ostaviti je u frižider na hlađenje.  Pa poslužiti. 

Sastojci:

Jaja: 5

Šećer : 7 kasika

Mlijeko : 7 kasika

Ulja : 7 kasika

Brašna : 9 kasika

Pecivo : 1

Kakao : 3 kasike

Slatka pavlaka : 500

Čokolade : 300 gr

Džem marelica : 100

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.