NihadinaKuhinja

Juha bez rezanaca

NihadinaKuhinja

Juha bez rezanaca

Sastojci:

maslinovog ili kokosovog ulja: malo

salame (sto tanje sijecene): neke

ljuta papricica (halapinjo ): 1

topljivog sira: 250 gr.

vrhnja za kuhanje: 200 ml.

vode: 1 l.

soli i bibera: malo

Taja zacina-dodatak jelima: malo

karija ( curry ): ako imate malo

suhog persuna: malo

Priprema:

Salamu isjecite sto tanje i na kockice.

Sir izrendajte i papriku isjecije na kockice.

Na malo maslinovog ili kokosovog ulja proprzite salamu pa maknite iz serpe.

Na istoj masnoci proprzite papriku i nju maknite iz serpe.

U serpu naspite vodu,dodajte zacine i prokuhajte.

Dodajte vrhnje za kuhanje ,promijesajte i prokuhajte.

Juhi dodajte salamu i papriku.

Dodajte i sir,promijesajte,prokuhajte i maknite sa peci.

Juhu pospite sa malo suhog persuna i promijesajte,

Prohladite i servirajte uz krekere (slane keksice )

Sastojci:

maslinovog ili kokosovog ulja: malo

salame (sto tanje sijecene): neke

ljuta papricica (halapinjo ): 1

topljivog sira: 250 gr.

vrhnja za kuhanje: 200 ml.

vode: 1 l.

soli i bibera: malo

Taja zacina-dodatak jelima: malo

karija ( curry ): ako imate malo

suhog persuna: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.