Burek
Pita s mesom
Burek
Pita s mesom
Sastojci:
Brašno: 500 grama
Voda : 300 ml
Sol: Prstohvat
Ulja: oko 1 šoljica za sve
Smjesa za burek '' Tajna '': 1 vrečica
Mljeveno meso: 500 grama
Crveni luk: 1 glavica
Bijeli luk: 1 čehno
Priprema:
500 grama brašna,2 kašike ulja,prstohvat soli izmješati,te zakuhati jufku toplom vodom.Nakuhati jufku na brašnu,zatim pouljiti sa obje strane i ostaviti pokrivenu da ostoji.
500 grama mljevenog mesa,izmješati sa sitno isjecanom jednom većom glavicom crvenog luka i čehnom bijelog luka.U tu smjesu dodati jednu vrećicu već pripremljene smjese Vispak '' Tajna za burek ''. ( može se naći u skoro svim marketima) . Ukoliko ne uspijete naći tu smjesu,staviti malo soli,vegete i bibera.
Kada je jufka već odstojala razvijati.Jufku razviti,pouljiti,te odstaviti da odstoji..Razvući jufku što tanje..
Stavljati nadjev pa motati burek.
Redati u nauljenu tepsiju..Kada je iskoristena sva jufka,staviti da se peće.Peći dok ne porumeni.
Ja ni sa čim ne zaljevam već gotov burek,samo ga malo popršćem vodom.
Sastojci:
Brašno: 500 grama
Voda : 300 ml
Sol: Prstohvat
Ulja: oko 1 šoljica za sve
Smjesa za burek '' Tajna '': 1 vrečica
Mljeveno meso: 500 grama
Crveni luk: 1 glavica
Bijeli luk: 1 čehno