Punjeni patlidzani
Punjeni patlidzani
Sastojci:
patlidzana: 3 veca
luka: 1 glavica
mljevenog mesa: 300-400 gr.
rize (skuhajte u slanoj vodi): 100 gr.
majoneze: 1 kasika
Tajna zacina-dodatak jelima: malo
paradajz sosa: 4 kasike
soli i bibera: po ukusu
ulja: malo
kisele pavlake: 2-3 kasike
vode za razrijedit pavlaku: malo
Priprema:
Rizu skuhajte u slanoj vodi .
Patlidzane oprat i prepolovit po duzini ( ne gulite ih ).
Izdubit patlidzane pa ih iznutra namazat maslinovim uljom .
Patlidzane pecite na 180 C oko 20 minuta ili dok ne bude fil gotov.
Sredinu koju ste izdubili iz patlidzana isjec sitno .
Glavicu luka sitno isjeckat pa stavit u tavu da se przi zatim dodat i sredinu patlidzana .
Sve to malo posolit i dodat bibera pa przit dok ne omekne.
Kad je luk omekso dodat mljeveno meso i kuhanu rizu.
Zatim dodat majonezu,paradajz sos i Tajna zacin pa sve to izmijesat.
Patlidzane maket iz peci,nafilovat mesom i vratit u pec da se peku oko 25 minuta.
2-3 kasike kisele pavlakte razrijedite sa malo vode pa premazite preko gotovog jela.
Sastojci:
patlidzana: 3 veca
luka: 1 glavica
mljevenog mesa: 300-400 gr.
rize (skuhajte u slanoj vodi): 100 gr.
majoneze: 1 kasika
Tajna zacina-dodatak jelima: malo
paradajz sosa: 4 kasike
soli i bibera: po ukusu
ulja: malo
kisele pavlake: 2-3 kasike
vode za razrijedit pavlaku: malo