NihadinaKuhinja

Punjeni patlidzani

NihadinaKuhinja

Punjeni patlidzani

Sastojci:

patlidzana: 3 veca

luka: 1 glavica

mljevenog mesa: 300-400 gr.

rize (skuhajte u slanoj vodi): 100 gr.

majoneze: 1 kasika

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

paradajz sosa: 4 kasike

soli i bibera: po ukusu

ulja: malo

kisele pavlake: 2-3 kasike

vode za razrijedit pavlaku: malo

Priprema:

Rizu skuhajte u slanoj vodi .

Patlidzane oprat i prepolovit po duzini ( ne gulite ih ).

Izdubit patlidzane pa ih iznutra namazat maslinovim uljom .

Patlidzane pecite na 180 C oko 20 minuta ili dok ne bude fil gotov.

Sredinu koju ste izdubili iz patlidzana isjec sitno .

Glavicu luka sitno isjeckat pa stavit u tavu da se przi zatim dodat i sredinu patlidzana .

Sve to malo posolit i dodat bibera pa przit dok ne omekne.

Kad je luk omekso dodat mljeveno meso i kuhanu rizu.

Zatim dodat majonezu,paradajz sos i Tajna zacin  pa sve to izmijesat.

Patlidzane maket iz peci,nafilovat mesom i  vratit u pec da se peku oko 25 minuta.

2-3 kasike kisele pavlakte razrijedite sa malo vode pa premazite preko gotovog jela.

Sastojci:

patlidzana: 3 veca

luka: 1 glavica

mljevenog mesa: 300-400 gr.

rize (skuhajte u slanoj vodi): 100 gr.

majoneze: 1 kasika

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

paradajz sosa: 4 kasike

soli i bibera: po ukusu

ulja: malo

kisele pavlake: 2-3 kasike

vode za razrijedit pavlaku: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.