Bosanski čimbur
Bosanski čimbur
Sastojci:
Mljeveno meso: 400 gr
Jaja: 6 kom
Crveni luk: 100 gr
Bijeli luk: 2 češnja
Peršun list: 1 kašika
Tajna mješavina: 1 kašika
Ulje: 3 kašike
Maslac: 2 kašike
Sol: 1 kašikica
Mljevena paprika: 1 kašikica
Priprema:
Priprema:
Na ulju i maslacu propržiti crveni i bijeli luk, posoliti i miješati, dodati mljeveno meso pa miješati, posoliti i pobiberiti i dodati Tajna mješavinu, sve miješati, pa dodati sjeckani peršunov list. Kada je meso gotovo servirati u prigodnu posudu na meso izliti jaja pa zapeći u rerni oko 10 minuta. Po želji posoliti i pobiberiti.
Prijatno!
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Mljeveno meso: 400 gr
Jaja: 6 kom
Crveni luk: 100 gr
Bijeli luk: 2 češnja
Peršun list: 1 kašika
Tajna mješavina: 1 kašika
Ulje: 3 kašike
Maslac: 2 kašike
Sol: 1 kašikica
Mljevena paprika: 1 kašikica