tajnakuhinje

Bosanski čimbur

tajnakuhinje

Bosanski čimbur

Sastojci:

Mljeveno meso: 400 gr

Jaja: 6 kom

Crveni luk: 100 gr

Bijeli luk: 2 češnja

Peršun list: 1 kašika

Tajna mješavina: 1 kašika

Ulje: 3 kašike

Maslac: 2 kašike

Sol: 1 kašikica

Mljevena paprika: 1 kašikica

Priprema:

Priprema:

Na ulju i maslacu propržiti  crveni i bijeli luk, posoliti i miješati, dodati mljeveno meso pa miješati,  posoliti i pobiberiti i dodati Tajna mješavinu, sve miješati,  pa dodati sjeckani peršunov list. Kada je meso gotovo servirati u prigodnu posudu na meso izliti jaja pa zapeći u rerni oko 10 minuta. Po želji posoliti i pobiberiti.

Prijatno!

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Mljeveno meso: 400 gr

Jaja: 6 kom

Crveni luk: 100 gr

Bijeli luk: 2 češnja

Peršun list: 1 kašika

Tajna mješavina: 1 kašika

Ulje: 3 kašike

Maslac: 2 kašike

Sol: 1 kašikica

Mljevena paprika: 1 kašikica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.