Podvarak sa junetinom
Podvarak sa junetinom
Sastojci:
Kiseli kupus: 1 kg
Juneće meso: 800 gr
Mljevena paprika: 1 kašikica
Mrkva: 100 gr
Crveni luk: 100 gr
Bijeli luk: 2 češnja
Lovorov list: 3 lista
Maslac: 2 kašike
Ulje maslinovo: 1 dl
Tajna mješavina: 1 kašika
Priprema:
Priprema:
Na ulju propržiti meso isječeno na kocke, posloliti i dodati Tajna mješavinu, kada je meso proprženo izvaditi na toplo. Na preostaloj masnoći propržiti crveni i bijeli luk, mrkvu isječenu na sitno, pobiberiti i dodati lovorov list pa zatim dodati kupus kiseli isječen na krupnije komade. Zatim dodati Tajna mješavinu sa povrćem i crvenu mljevenu papriku, po želji dodati maslac, sve izmiješati. Podliti sa malo vode, dodati proprženo meso pa pustiti da se sastojci sjedine. Pripremljeni podvarak po želji servirati u prigodnu zdjelu i zapeći u rerni na 20 minuta oko 200 stepeni.
Prijatno!
Za još recepata posjetiti: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Kiseli kupus: 1 kg
Juneće meso: 800 gr
Mljevena paprika: 1 kašikica
Mrkva: 100 gr
Crveni luk: 100 gr
Bijeli luk: 2 češnja
Lovorov list: 3 lista
Maslac: 2 kašike
Ulje maslinovo: 1 dl
Tajna mješavina: 1 kašika