tajnakuhinje

Podvarak sa junetinom

tajnakuhinje

Podvarak sa junetinom

Sastojci:

Kiseli kupus: 1 kg

Juneće meso: 800 gr

Mljevena paprika: 1 kašikica

Mrkva: 100 gr

Crveni luk: 100 gr

Bijeli luk: 2 češnja

Lovorov list: 3 lista

Maslac: 2 kašike

Ulje maslinovo: 1 dl

Tajna mješavina: 1 kašika

Priprema:

Priprema:

Na ulju propržiti meso isječeno na kocke, posloliti i dodati Tajna mješavinu, kada je meso proprženo izvaditi na toplo. Na preostaloj masnoći propržiti crveni i bijeli luk, mrkvu isječenu na sitno, pobiberiti i dodati lovorov list pa zatim dodati kupus kiseli isječen na krupnije komade. Zatim dodati Tajna mješavinu sa povrćem i crvenu mljevenu papriku, po želji dodati maslac, sve izmiješati. Podliti sa malo vode, dodati proprženo meso pa pustiti da se sastojci sjedine. Pripremljeni podvarak po želji servirati u prigodnu zdjelu i zapeći u rerni na 20 minuta oko 200 stepeni.

Prijatno!

Za još recepata posjetiti: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Kiseli kupus: 1 kg

Juneće meso: 800 gr

Mljevena paprika: 1 kašikica

Mrkva: 100 gr

Crveni luk: 100 gr

Bijeli luk: 2 češnja

Lovorov list: 3 lista

Maslac: 2 kašike

Ulje maslinovo: 1 dl

Tajna mješavina: 1 kašika

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.