Teleća mućkalica
Teleća mućkalica
Sastojci:
Teleće meso bez kosti: 800 gr
Paprika svježa : 250 gr
Crveni luk: 100 gr
Bijeli luk: 3 češnja
Paradajz svježi: 150 gr
Peršun list: 1 manja vezica
Maslac: 2 kašike
So: 1 kašikica
Biber: 1 kašikica
Crvena paprika mljevena: 1 kašikica
Tajna mješavina: 1 kašika
Maslinovo ulje: 2 kašike
Priprema:
Priprema:
Na ulju i maslacu propržiti isjeckano teleće meso na kockice, povremeno promiješati da meso porumeni. Kada je meso proprženo izvaditi na toplo a u preostalu masnoću dodati malo masalca, crveni luk, bijeli luk, papriku isječenu na rezance i svježi paradajz, posoliti, pobiberiti. Po potrebi podliti sa malo vode. Kada se povrće propržilo, dodati meso pa sve izmiješati.
Posoliti, pobiberiti, dodati crvenu mljevenu papriku i Tajna mješavinu. Pred kraj posuti sa sjeckanim peršunovim listom i pustiti da se sastojci sjedine. Po želji servirati sa pavlakom.
Prijatno!
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Teleće meso bez kosti: 800 gr
Paprika svježa : 250 gr
Crveni luk: 100 gr
Bijeli luk: 3 češnja
Paradajz svježi: 150 gr
Peršun list: 1 manja vezica
Maslac: 2 kašike
So: 1 kašikica
Biber: 1 kašikica
Crvena paprika mljevena: 1 kašikica
Tajna mješavina: 1 kašika
Maslinovo ulje: 2 kašike