tajnakuhinje

Teleća mućkalica

tajnakuhinje

Teleća mućkalica

Sastojci:

Teleće meso bez kosti: 800 gr

Paprika svježa : 250 gr

Crveni luk: 100 gr

Bijeli luk: 3 češnja

Paradajz svježi: 150 gr

Peršun list: 1 manja vezica

Maslac: 2 kašike

So: 1 kašikica

Biber: 1 kašikica

Crvena paprika mljevena: 1 kašikica

Tajna mješavina: 1 kašika

Maslinovo ulje: 2 kašike

Priprema:

Priprema:

Na ulju  i maslacu propržiti isjeckano teleće meso na kockice, povremeno promiješati da meso porumeni. Kada je meso proprženo izvaditi na toplo a u preostalu masnoću dodati malo masalca, crveni luk, bijeli luk, papriku isječenu na rezance i svježi paradajz, posoliti, pobiberiti.  Po potrebi podliti sa malo vode. Kada se povrće propržilo, dodati meso pa sve izmiješati.

Posoliti, pobiberiti, dodati crvenu mljevenu papriku i Tajna mješavinu. Pred kraj posuti sa sjeckanim peršunovim listom i pustiti da se sastojci sjedine. Po želji servirati sa pavlakom.

Prijatno!

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Teleće meso bez kosti: 800 gr

Paprika svježa : 250 gr

Crveni luk: 100 gr

Bijeli luk: 3 češnja

Paradajz svježi: 150 gr

Peršun list: 1 manja vezica

Maslac: 2 kašike

So: 1 kašikica

Biber: 1 kašikica

Crvena paprika mljevena: 1 kašikica

Tajna mješavina: 1 kašika

Maslinovo ulje: 2 kašike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.