NihadinaKuhinja

Punjeni mesni rolat i krompir

NihadinaKuhinja

Punjeni mesni rolat i krompir

Sastojci:

mljevenog mesa: 800 gr.

sampinjona: 400 gr,

luka: 1 glavica

mrkva: 1

prezle ( krusni mrvica ): 3 kasike

jaje: 1

rendanog sira ( mocarela ili neki drugi topljivi ): 3-4 kasike

so i biber: po ukusu

Tajna zacina-dodatak jelima ili vegeta: malo

ulja: malo

krompir: kolicina po vasoj zelji

Priprema:

Na zagrijanom ulju proprzit sitno sjeckan luk.

Mrkvu isjec na kockice pa dodat luku i malo proprzit.

Sampinjone isjec na listice i dodat luku i mrkvi.

Dodat zacine,sve to promjesat i ostavit da se dinsta na laganoj temperaturi dok gljive ne omeksaju.

Mesu stavit u posudu i dodat mu zacine ( pazite da ne pretjerate jer slane su gljive )

Dodat prezlu ,jaje i sir pa sve to izmjesat.

Ako je smijesa rijetka dodajte joj kasiku dvije brasna.

Rastanjite na foliju pa rasporedite gljive preko mesa.

Smotajte u rolat pa pecite ga u foliji oko 15 minuta.

Ogulite krompir i isjecite na kriske.

Krompiru dodajte zacine i izmijesajte.

Rolat izvadite iz folije u vatrostalnu tepsiju.

Sok koji je pustio rolat istresite u posudu sa krompirom.

Izmijesajte i krompir rasporedite oko rolata.

Prekrite folijom tepsiju i pecite dok krompir ne omeksa.

Maknite foliju da krompir dobije boju i to je to 

Sastojci:

mljevenog mesa: 800 gr.

sampinjona: 400 gr,

luka: 1 glavica

mrkva: 1

prezle ( krusni mrvica ): 3 kasike

jaje: 1

rendanog sira ( mocarela ili neki drugi topljivi ): 3-4 kasike

so i biber: po ukusu

Tajna zacina-dodatak jelima ili vegeta: malo

ulja: malo

krompir: kolicina po vasoj zelji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.