NihadinaKuhinja

Mesne kuglice sa krompirom

NihadinaKuhinja

Mesne kuglice sa krompirom

Sastojci:

sitnog krompira: oko 1 kg.

so i biber: po ukusu

Tajna zacin-dodatak jelima: malo

ulja: malo

Mesne kuglice: ;

mljevenog mesa: 400 gr.

jaje: 1

prezle (krusni mrvica): 2-3 kasike

so i biber: po ukusu

Tajna zacin-dodatak jelima: 1kasika

ljutog sosa: 1-2 kasike

vode: 2-3 kasike

Turmerika (kurkume): pola kasikice

Sos: ;

kisele pavlake: 2 kasike

paradajz sosa ili ajvara: 1 kasika

vrhnja za kuhanje: 100 ml.

vode: 100 ml.

soli: malo

drobljene,suhe ljute paprike (moze bez nje): malo

suhog persuna : malo

Priprema:

U posudu stavite sve navedene sastojke za kuglice pa dobro izmjesajte,

Mokrim rukama oblikujte kuglice da budu od prilike velicine krompira koji cete koristit ili velicine polovice tog krompira.

Tanjir sa kuglicama zamotajte u vrecicu i ostavite u frizider da odstoje sat ili dva.

Krompir ne morate gulit ,koji je krupniji prepolovite pa kuhajte u slanoj vodi oko 3-4 minuta.

Krompir ocjedite,dodajte mu zacine I ulje pa promjesajte.

U tepsiju redajte red krompira pa redajte red kuglica,kao sto vidite na slici.

Pecite na 200C oko 35 minuta.

Izmutite sve navedene sastojke za sos (preliv) pa prelite preko mesa I krompira.

Vratite u pec na 15 minuta da se fino upihtija 

Sastojci:

sitnog krompira: oko 1 kg.

so i biber: po ukusu

Tajna zacin-dodatak jelima: malo

ulja: malo

Mesne kuglice: ;

mljevenog mesa: 400 gr.

jaje: 1

prezle (krusni mrvica): 2-3 kasike

so i biber: po ukusu

Tajna zacin-dodatak jelima: 1kasika

ljutog sosa: 1-2 kasike

vode: 2-3 kasike

Turmerika (kurkume): pola kasikice

Sos: ;

kisele pavlake: 2 kasike

paradajz sosa ili ajvara: 1 kasika

vrhnja za kuhanje: 100 ml.

vode: 100 ml.

soli: malo

drobljene,suhe ljute paprike (moze bez nje): malo

suhog persuna : malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.