NihadinaKuhinja
Paprike punjene rizom i mljevenim mesom
NihadinaKuhinja
Paprike punjene rizom i mljevenim mesom
Sastojci:
paprika: 6-7
mljevenog mesa: 1 kg.
rize: 100 gr.
kisele pavake: 1 kasika
so i biber: po ukusu
mljevene paprike: 1 kasika
Tajna zacin-dodatak jelima: 1 kasika
ulja: malo
sitno sijeckanog persuna za dekoraciju: malo
Priprema:
Ocistite paprika od sijemenki,operite i ostavite da se ocijede.
U vecu posudu stavite meso,dodajte sitno sjeckana oba luka,dodajte zacine,malo ulja i kasiku pavlake.
Operite rizu,ocjedite i dodajte mesu.
Sve dobro izmjesajte,punite paprika i redajte u serpu.
Zalite vodom toliko da potopite paprike.
U vodu dodajte malo zacine,prokuhajte pa smanjite temperaturu .
Kuhajte dok paprike ne budu gotove (dok pola tecnosti ne ispari).
U nekoj posudici izmutite jednu kasiku brasna sa hladnom vodom,dodajte mljevenu papriku ponovo izmutite da se sve sjedini pa dodajte gotovim paprikama.
Pokopite,prokuhajte pa pospite sa malo svjezeg persuna.
U vecu posudu stavite meso,dodajte sitno sjeckana oba luka,dodajte zacine,malo ulja i kasiku pavlake.
Operite rizu,ocjedite i dodajte mesu.
Sve dobro izmjesajte,punite paprika i redajte u serpu.
Zalite vodom toliko da potopite paprike.
U vodu dodajte malo zacine,prokuhajte pa smanjite temperaturu .
Kuhajte dok paprike ne budu gotove (dok pola tecnosti ne ispari).
U nekoj posudici izmutite jednu kasiku brasna sa hladnom vodom,dodajte mljevenu papriku ponovo izmutite da se sve sjedini pa dodajte gotovim paprikama.
Pokopite,prokuhajte pa pospite sa malo svjezeg persuna.
Sastojci:
paprika: 6-7
mljevenog mesa: 1 kg.
rize: 100 gr.
kisele pavake: 1 kasika
so i biber: po ukusu
mljevene paprike: 1 kasika
Tajna zacin-dodatak jelima: 1 kasika
ulja: malo
sitno sijeckanog persuna za dekoraciju: malo