tajnakuhinje

Ahmedije/Šubarice

tajnakuhinje

Ahmedije/Šubarice

Sastojci:

Kora: ;

Jaja: 5 kom

Šećer: 5 kašika

Mlijeko: 5 kašika

Ulje: 3 kašike

Kakao: 4 kašike

Prašak za pecivo: 1 kom

Brašno: Po potrebi

Fil: ;

Laganini puding vanilija: 1 kom

Mlijeko: 500 ml

Šećer : Po želji

Puter: 50 gr

Šećer u prahu: 1 kašika

Kokos: 100 gr

Čokolada za kuhanje: 100 gr

Priprema:

Jaja i šećer umutiti mikserom i kad se sjedini dodati 5 kašika mlijeka,3 kašike ulja, 4 kašike kakao praha,1 prasak za pecivo i brasna po potrebi.
Koru ispeći i čašom praviti krugove.

Fil: Laganini puding od vanilije skuhati u 500 ml mlijeka, šećera staviti po želji.
Izmiksati 50 grama putera ili margarina sa jednom kašikom šećera u prahu.
U izmiksani puter dodati ohladjen puding, zatim sjediniti smjesu i filovati.
Šubarice uvaljati u kokos i vrh preliti čokoladom.

Prijatno!

Recept podijelila: Eldin Sejada Dudević

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Kora: ;

Jaja: 5 kom

Šećer: 5 kašika

Mlijeko: 5 kašika

Ulje: 3 kašike

Kakao: 4 kašike

Prašak za pecivo: 1 kom

Brašno: Po potrebi

Fil: ;

Laganini puding vanilija: 1 kom

Mlijeko: 500 ml

Šećer : Po želji

Puter: 50 gr

Šećer u prahu: 1 kašika

Kokos: 100 gr

Čokolada za kuhanje: 100 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.