Ahmedije/Šubarice
Ahmedije/Šubarice
Sastojci:
Kora: ;
Jaja: 5 kom
Šećer: 5 kašika
Mlijeko: 5 kašika
Ulje: 3 kašike
Kakao: 4 kašike
Prašak za pecivo: 1 kom
Brašno: Po potrebi
Fil: ;
Laganini puding vanilija: 1 kom
Mlijeko: 500 ml
Šećer : Po želji
Puter: 50 gr
Šećer u prahu: 1 kašika
Kokos: 100 gr
Čokolada za kuhanje: 100 gr
Priprema:
Jaja i šećer umutiti mikserom i kad se sjedini dodati 5 kašika mlijeka,3 kašike ulja, 4 kašike kakao praha,1 prasak za pecivo i brasna po potrebi.
Koru ispeći i čašom praviti krugove.
Fil: Laganini puding od vanilije skuhati u 500 ml mlijeka, šećera staviti po želji.
Izmiksati 50 grama putera ili margarina sa jednom kašikom šećera u prahu.
U izmiksani puter dodati ohladjen puding, zatim sjediniti smjesu i filovati.
Šubarice uvaljati u kokos i vrh preliti čokoladom.
Prijatno!
Recept podijelila: Eldin Sejada Dudević
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Kora: ;
Jaja: 5 kom
Šećer: 5 kašika
Mlijeko: 5 kašika
Ulje: 3 kašike
Kakao: 4 kašike
Prašak za pecivo: 1 kom
Brašno: Po potrebi
Fil: ;
Laganini puding vanilija: 1 kom
Mlijeko: 500 ml
Šećer : Po želji
Puter: 50 gr
Šećer u prahu: 1 kašika
Kokos: 100 gr
Čokolada za kuhanje: 100 gr