tajnakuhinje

Slane pohovane palačinke

tajnakuhinje

Slane pohovane palačinke

Sastojci:

Palačinke: ;

Jaja : 2 kom

Soli: Prstohvat

Šećer: 1 kašikica

Ulja: 1 kašikica

Mlijeko: 1 šolja

Voda: 1 šolja

Brašno: Po potrebi

Fil: ;

Pileći file: 500 gr

Šampinjoni: 1 pakovanje

Priprema:

Za palacinke: 2 jaja, malo soli, kasika secera, malo ulja, solja mlijeka i solja vode(bolji su kad se umjesto obicne vode stavi kisela), brasna po potrebi, da nije ni pregusto ni previse rijetko.

Fil: pileci file (oko 500gr) i pakovanje sampinjona zajedno isprzit i dodat zacine po zelji, u to dodati majonezu ili vrhnje za kuhanje.

Filovati palacinke i klasicno pohovati u jaja pa u prezlu.

Prijatno!

Recept podijelila: Zukić Azra

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Palačinke: ;

Jaja : 2 kom

Soli: Prstohvat

Šećer: 1 kašikica

Ulja: 1 kašikica

Mlijeko: 1 šolja

Voda: 1 šolja

Brašno: Po potrebi

Fil: ;

Pileći file: 500 gr

Šampinjoni: 1 pakovanje

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.