tajnakuhinje

Tufahije

tajnakuhinje

Tufahije

Sastojci:

Agda: ;

Voda: 750 ml

Šećer: 650 gr

Vanilin šećer: 1 kom

Limun: 1/2 kom

Jabuke: 6 kom

Mljeveni orasi: 150 gr

Šećer u prahu: 2 kašike

Cimet: 1 kašikica

Vruće mlijeko: 50-60 ml

Priprema:

Oko 300 gr secera staviti u serpu i pustiti da se karmelizira. Kad se secer istopi, doda se ostatak secera, vanilin secer, voda i sok od limuna. Pustiti da kratko prokuha i u to dodati oguljene i ociscene jabuke. Potrebno je 6 jabuka. Jabuke kuhati otprilike 10 min. Kuhane jabuke izvaditi u jedan tanjir, politi sa malo agde i puniti
sa slijedecim filom:
150 g mljevenih oraha, 2 kasike secera u prahu, malo cimeta i oko 50 do 60 ml vruceg mlijeka. Sa ovim filom napuniti jabuke i ostaviti da se ohlade.
Hladne dekorisati sa slagom.

Prijatno!

Recept podijelila: Irma Smajic

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Agda: ;

Voda: 750 ml

Šećer: 650 gr

Vanilin šećer: 1 kom

Limun: 1/2 kom

Jabuke: 6 kom

Mljeveni orasi: 150 gr

Šećer u prahu: 2 kašike

Cimet: 1 kašikica

Vruće mlijeko: 50-60 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.