NihadinaKuhinja

Đulbastije

NihadinaKuhinja

Đulbastije

Sastojci:

mljevenog mesa: 600 gr.

krusni mrvica: 3 kasike

vode: 5-6 kasika

jaje: 1

so i biber: po ukusu

Tajna zacin-dodatak jelima ili vegeta: po ukusu

luka: 1 glavica

sampinjona: 500-600 gr.

paradaj sosa ili ajvara: 200 ml.

persuna: malo

vrhnja za kuhanje: 100 ml.

gustina ili brasna: 1 mala kasikica

Priprema:

Pec zagrijat na 180C.

Meso stavite u posudu pa mu dodajte zacine,krusne mrvice,vodu i jaje.

Sve dobro izmjesajte oblikujte pljeskavice i redajte u vatrostalnu posudu.

Luk i gljive proprzite, sa malo zacina.

Podlite sa malo vode da nebi zagorile pa dinstajte dok gljive ne omeksaju.

Dodajte paradajz sos i persun,promjesajte i istresite preko pljeskavica.

Prekrite foliom i pecite oko 40 minuta.

Maknite iz peci,skinite foliju i zalite izmucenim vrhnjem za kuhanje i malo brasna.

Vratite u pec na par minuta (bez folije)

Servirajte sa rizom ili pire krompirom.

 

Sastojci:

mljevenog mesa: 600 gr.

krusni mrvica: 3 kasike

vode: 5-6 kasika

jaje: 1

so i biber: po ukusu

Tajna zacin-dodatak jelima ili vegeta: po ukusu

luka: 1 glavica

sampinjona: 500-600 gr.

paradaj sosa ili ajvara: 200 ml.

persuna: malo

vrhnja za kuhanje: 100 ml.

gustina ili brasna: 1 mala kasikica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.