NihadinaKuhinja
Đulbastije
NihadinaKuhinja
Đulbastije
Sastojci:
mljevenog mesa: 600 gr.
krusni mrvica: 3 kasike
vode: 5-6 kasika
jaje: 1
so i biber: po ukusu
Tajna zacin-dodatak jelima ili vegeta: po ukusu
luka: 1 glavica
sampinjona: 500-600 gr.
paradaj sosa ili ajvara: 200 ml.
persuna: malo
vrhnja za kuhanje: 100 ml.
gustina ili brasna: 1 mala kasikica
Priprema:
Pec zagrijat na 180C.
Meso stavite u posudu pa mu dodajte zacine,krusne mrvice,vodu i jaje.
Sve dobro izmjesajte oblikujte pljeskavice i redajte u vatrostalnu posudu.
Luk i gljive proprzite, sa malo zacina.
Podlite sa malo vode da nebi zagorile pa dinstajte dok gljive ne omeksaju.
Dodajte paradajz sos i persun,promjesajte i istresite preko pljeskavica.
Prekrite foliom i pecite oko 40 minuta.
Maknite iz peci,skinite foliju i zalite izmucenim vrhnjem za kuhanje i malo brasna.
Vratite u pec na par minuta (bez folije)
Servirajte sa rizom ili pire krompirom.
Meso stavite u posudu pa mu dodajte zacine,krusne mrvice,vodu i jaje.
Sve dobro izmjesajte oblikujte pljeskavice i redajte u vatrostalnu posudu.
Luk i gljive proprzite, sa malo zacina.
Podlite sa malo vode da nebi zagorile pa dinstajte dok gljive ne omeksaju.
Dodajte paradajz sos i persun,promjesajte i istresite preko pljeskavica.
Prekrite foliom i pecite oko 40 minuta.
Maknite iz peci,skinite foliju i zalite izmucenim vrhnjem za kuhanje i malo brasna.
Vratite u pec na par minuta (bez folije)
Servirajte sa rizom ili pire krompirom.
Sastojci:
mljevenog mesa: 600 gr.
krusni mrvica: 3 kasike
vode: 5-6 kasika
jaje: 1
so i biber: po ukusu
Tajna zacin-dodatak jelima ili vegeta: po ukusu
luka: 1 glavica
sampinjona: 500-600 gr.
paradaj sosa ili ajvara: 200 ml.
persuna: malo
vrhnja za kuhanje: 100 ml.
gustina ili brasna: 1 mala kasikica