NihadinaKuhinja

Lazanje

NihadinaKuhinja

Lazanje

Sastojci:

lazanja: 12

mljevenog mesa: 600 gr.

so i biber: po ukusu

Tajna zacina-dodatak jelima : malo

rendanog topljivog sira (mocarela ili neki drugi ): 200 gr.

krem sira : 200 gr.

persuna: malo

jaja: 2

paradajz sosa ili ajvara: 400 gr.

vode: 300 ml.

origana : malo

Priprema:

Lazanje na pola skuhajte u slanoj vodi.

Ocijedite ih i ubacite u hladnu vodu.

Uprzit meso sa zacinima

Kad se meso proprzilo dodat paradajz sos ili ajvar i vodu pa pustit da malo prokrcka.

U neku posudicu stavit izrendan sir,krem sir,jaja,i presun pa sve to dobro izmijesat.

Dodajte I malo soli I bibera pa izmjesajte.

Kad je sve spremno u dublju tepsiju stavit trecinu mesa.

Na meso poredat 3 lazanje.

Na lazanje rasporedit smjesu od sira,pa opet prekrit lazanjama.

Preko lazanja rasporedit polovicu mesa koja se nalazi u tavi.

Jos jednom ponovit isti postpak (lazanje na meso,ostatak sira,ponovo lazanje pa ostatak mesa)

Mozete preko mesa malo paradajz sosa a i ne morate

Prekrit foliom i stavit da se pece na 200 C oko 40 minuta.

Kad su lazanje gotove maket foliju,posut rendanim sirom pa vratit lazanje u pec da se sir otpi.

Prohladite,isjecite I posluzite se.

Sastojci:

lazanja: 12

mljevenog mesa: 600 gr.

so i biber: po ukusu

Tajna zacina-dodatak jelima : malo

rendanog topljivog sira (mocarela ili neki drugi ): 200 gr.

krem sira : 200 gr.

persuna: malo

jaja: 2

paradajz sosa ili ajvara: 400 gr.

vode: 300 ml.

origana : malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.