tajnakuhinje

Riblji ražnjići

tajnakuhinje

Riblji ražnjići

Sastojci:

Riblji fileti: 500 gr

Bijeli luk u prahu: Pola kašikice

Puter: 1 kašika

Maslinovo ulje: 1 kašika

Mljevena paprika: 1 kašikica

So i biber: Po želji

Suhi peršun: Po želji

Priprema:

Filete operate, posušite i isjećete na kocke (ne previše velike)

Otopite puter i dodajte filetima.

Dodajte maslinovo ulje i sve navedene začine.

Izmiješajte, posudu prekrijte celofanom i ostavite u frižider na pola sata da se marinira.

Nakon pola sata nabodite na štapiće i pržite u zagrijanoj tavi (bez ulja) ili pecite na roštilju.

Prijatno!

Recept podijelila: Nihada Kopić

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Riblji fileti: 500 gr

Bijeli luk u prahu: Pola kašikice

Puter: 1 kašika

Maslinovo ulje: 1 kašika

Mljevena paprika: 1 kašikica

So i biber: Po želji

Suhi peršun: Po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.