tajnakuhinje

Mesni rolat

tajnakuhinje

Mesni rolat

Sastojci:

Stari hljeb: 1 kriška

Mlijeko/Voda: 1 čaša

Faširano meso: 500 gr

Jaja: 4 kom

Prezla: 1 kašika

Začini: Po želji

Priprema:

Krisku starijeg hljeba namocim u mlijeko, a može i voda. Mesa po želji, kod mene 500 g, dodala sam jedno jaje, kasiku prezle i zacine ( so, biber, celer, persun, crvena paprika ). U to dodala onu krisku hljeba i dobro sve izmjesala i ostavila u frizider nekih 10 minuta. Jaja skuhala i u mom slucaju i krompir, jer muž ne voli kuhana jaja. Meso oblikovati na papiru za pečenje, a ispod ja stavila alu foliju, poredala jaja i krompir i zarolala. Pekla u foliji 15 minuta da se rolat oblikuje i ne raspadne, onda izvadila iz folije, tada ga prelila uljem i pekla jos 15 minuta da porumeni. A prilog po želji, može riža, a ja sam krompir jer moji vole. Krompir skuhala, pa ocijedila vodu i dodala kurkumu, so, bosiljak i kukuruznog brašna. Stavila onda da se zapece zajedno sa rolatom.

Prijatno!

Recept podijelila: Velida Catic

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Stari hljeb: 1 kriška

Mlijeko/Voda: 1 čaša

Faširano meso: 500 gr

Jaja: 4 kom

Prezla: 1 kašika

Začini: Po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.