tajnakuhinje

Pohovane punjene paprike

tajnakuhinje

Pohovane punjene paprike

Sastojci:

Crvena paprika - roga: 6 kom

Sir livada: 6 listića

Sir svježi: 150 gr

Jaje: 1 kom

Brašno: 100 gr

Prezla: 100 gr

Ulje: Po potrebi

Priprema:

Priprema:

Paprike oprati i staviti u rernu na 200 stepeni nekih 20ak min.

Kad se korica napuše, izvaditi i pokriti da omekšaju i ohlade. Kada se ohlade oguliti kožicu, razrezati cijelom dužinom i staviti sir, preklopiti, pa uvaljati u brašno, jaje i prezlu. Pržiti u vrelom ulju dok ne dobiju finu rumenu boju.

Prijatno!

Recept podijelila: Edina Selimović Aliefendić

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Crvena paprika - roga: 6 kom

Sir livada: 6 listića

Sir svježi: 150 gr

Jaje: 1 kom

Brašno: 100 gr

Prezla: 100 gr

Ulje: Po potrebi

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.