tajnakuhinje

Tirit sa piletinom

Rado viđeno tradicionalno jelo.

tajnakuhinje

Tirit sa piletinom

Rado viđeno tradicionalno jelo.

Sastojci:

Pile cijelo: 1kg

Brašno : 500g

Jaja : 4kom

Tajna začin Vispak: 3 kašike

Sol: 1 kašikica

Ulje: 4 kašike

Biber Vispak: 1 kašikica

Mrkva: 100g

Celer kojrijen: 100g

Peršun korijen: 100g

Luk crveni: 1 glavica

Bijeli luk: 2 češnja

Priprema:

U posudu staviti brašno zatim dodati jaja koja su odstojala na sobnoj temperaturi, mijesiti i usitnjavati, po potrebi dodavati još malo brašna da se masa usitni i sjedine jaja i brašno. Dobijene komadiće (veličine tarhane) popržiti na ulju da porumeni.

Cijelo pile skuhati sa korjenastim povrćem. Proprženi  tirit poredati u tepsiju, preliti ga sa temeljcem u  kojem se kuhalo pile, na tirit staviti cijelo pile ili isječeno u komade i peći u rerni oko 30 minuta na srednje jakoj vatri da se sastojci sjedine.

Sastojci:

Pile cijelo: 1kg

Brašno : 500g

Jaja : 4kom

Tajna začin Vispak: 3 kašike

Sol: 1 kašikica

Ulje: 4 kašike

Biber Vispak: 1 kašikica

Mrkva: 100g

Celer kojrijen: 100g

Peršun korijen: 100g

Luk crveni: 1 glavica

Bijeli luk: 2 češnja

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
BrownSugar 2019-05-22 11:16:33
Jedva čekam napraviti ovo jelo! Super prijedlog! :)
AmelaIseni 2019-08-18 13:16:45
Supeer
Kfehima 2019-09-04 11:06:41
Zanimljiv prijedlog.