NihadinaKuhinja

Kebab sa mljevenom piletinom

NihadinaKuhinja

Kebab sa mljevenom piletinom

Sastojci:

mljevene piletine: 600 gr.

luka: 1 manja glavica

zelene paprike: pola

paradajz sosa: 1 kasika

ljutog ili slatko kiselog sosa: 1 kasika

soli i bibera: malo

krusni mrvica: 3 kasike

jaje: 1

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

suhog persuna: malo

ulja: malo

paradajz: 1

glavica luka: 1

Priprema:

Mesu dodajte papriku i luk sitno sijeckane.

Dodajte krusne mrvice,jaje i zacine.

Dodajte oba sosa i izmjesajte.

U tavi zagrijat malo ulja.

Od mesa oblikovat lopticu pa rastanjite i proprzite kratko tek toliko da se dobije malo bojice.

Luk i paradajz isjecite na kriske.

Na stapic stavljajte peceno meso,luk i paradajz pa redajte u nauljenu tepsiju.

Pec zagrijat na 220 C.

Pripremljene kebabe pospite sa malo ulja i zacina pa ubacite u pec.

Pecite oko pola sata pa servirajte uz krompir i salatu po vasoj zelji.
 
 
 
 
 

Sastojci:

mljevene piletine: 600 gr.

luka: 1 manja glavica

zelene paprike: pola

paradajz sosa: 1 kasika

ljutog ili slatko kiselog sosa: 1 kasika

soli i bibera: malo

krusni mrvica: 3 kasike

jaje: 1

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

suhog persuna: malo

ulja: malo

paradajz: 1

glavica luka: 1

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.