Aidahasic

Kljukuša,sarajevska

Jelo omiljeno u Sarajevu i cijeloj Bosni

Aidahasic

Kljukuša,sarajevska

Jelo omiljeno u Sarajevu i cijeloj Bosni

Sastojci:

Krompir: 1 kg

Brašno : Cca 350 gr

So: 1 kašika ravna

Mljeveni biber: 1 Kašičica

Voda: 2-3 dl

Ulje: Pomastiti tepsiju i površinu kljukuše

Puter: 50 gr

Priprema:

Krompire oprati dobro,oguliti,izerendati. Dodati isjeckan luk,brašno ,biber i so. Vodu polako doljevati,zamijesiti lijepu rastresitu smjesu,dakle ni suhu,gustu ,niti tečnu. Takvu da je lijepo rukom prenesete u pouljenu tepsiju,rastanjite po tepsiji.Po površini se poulji. Rernu prethodno zagrijati na 250 stepeni.Kada lijepo porumeni,smanjiti temperaturu rerne na 140 i još desetak minuta peći. Izvaditi vrelu kljukušu,malo je poprskati sa vodom i dobro premazati puterom.Poklopiti tepsijom ili tablom,ili pokriti folijom ,da pet minuta odmekne.

Sastojci:

Krompir: 1 kg

Brašno : Cca 350 gr

So: 1 kašika ravna

Mljeveni biber: 1 Kašičica

Voda: 2-3 dl

Ulje: Pomastiti tepsiju i površinu kljukuše

Puter: 50 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.