Aidahasic

Sitni ćevap

Bosansko ,prepoznatljivo,jednostavno a ukusno i omiljeno

Aidahasic

Sitni ćevap

Bosansko ,prepoznatljivo,jednostavno a ukusno i omiljeno

Sastojci:

Mekana sočna teletina: 250-300 gr

Luk: 1 veća glavica

Mrkva : 2

Bijeli luk čehno: 1

Začin Tajna: 1 kašika

Biber: 1 kašičica,mala

Slatka paprika u prahu: 1 kašičica

Sos paradajz: 1 kašika puna

Peršun : Jedna pravna kašika isjeckanog

Krompir: 1/2 kg

Priprema:

Prodinstam luk i mrkvu,ko hoće,može dodati i čehno bijelog luka ,isjeckano. Izrežem teletinu na kockice,pa je dodam luku i mrkvi i onda začinim Tajnom,biberom,može i so,ko ne voli druge začine.Kada se meso malo proprži,ućevapi,pospem malo mljevenom paprikom ,uprži se,tako i kašiku sos paradajza,onda  dolijem mlake vode(ili temeljca) da je bude,samo malo iznad mesa. Pokrijem poklopcem šerpu ili tavu,smanjim temperaturu ringle za 1 stepen i ostavim da se krčka.Probati meso kada se voda ukuhala,ako nije skuhano,dodati pomalo vode ,ali mlake ili vruće. Ja uvijek imam u šerpici vruću vodu kada nešto kuham,da imam za dosipanje ,po potrebi. Kada mislite da se meso skuhalo,dodati kockicu putera. Posuti sa isjeckanim svježim peršunom.    

P.S Ako nije dovoljno gusto,nasuti još malo sos paradajza ili umutiti jednu kašičicu brašna sa malo vode,i umiješati u sos,nek se dokuha.

Sastojci:

Mekana sočna teletina: 250-300 gr

Luk: 1 veća glavica

Mrkva : 2

Bijeli luk čehno: 1

Začin Tajna: 1 kašika

Biber: 1 kašičica,mala

Slatka paprika u prahu: 1 kašičica

Sos paradajz: 1 kašika puna

Peršun : Jedna pravna kašika isjeckanog

Krompir: 1/2 kg

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.