Aidahasic

Zapečene filovane paprike

Brižljivo odabrane,zapečene u rerni,mirisne i ukusne

Aidahasic

Zapečene filovane paprike

Brižljivo odabrane,zapečene u rerni,mirisne i ukusne

Sastojci:

Paprike srednje veličine ili sitnije: 1 kilogram

Riža: 250 gr

Faširano meso: 350 gr

Tajna začin: 1 kašika

Biber: Kašičica

Sos paradajz: 1 kašika

Jaje: 1

Manja mrkva: 1

Slatka paprika u prahu: Kašičica

Peršun,svježi ili smrznuti,usitnjeni: Dvije kašike

Puter : 100 gr

Dimljena paprika u prahu: Jedna kašika

List lovora: 1

Kopar: Jedna kašika,usitnjenog

Priprema:

Kilogram  lijepih paprika,obično biram raznih boja,ovaj put sam imala crvene,oprati i očistiti od peteljke i sjemenki,Rižu prebrati i oprati.u meso dodati prvo jednu kašičicu vode i dobro ga izmješati,U meso dodati rižu,jedno jaje,kašiku sos paradajza,slatku papriku,začin Tajna,biber,malo peršuna,jednu manju izerendanu mrkvu.Sve dobro izmješati,ako je potrebno dodati malo prezle ,da se lakše dobije kompaktna masa. Filovati paprike,redati ih u tepsiju. Kad se tepsija napuni,ako ima praznina izmedju paprika,popuniti sa krompirom,oguljenim i izrezanim na kriške.Dobro će doći na tanjiru kao prilog uz paprike.Naliti vode do pola parika,pouljiti,začiniti začinima,ubaciti list lovora,sjeckanog peršuna,kopra po želji.Pokriti folijom.Izbockati je.Rernu prethodno zagrijati na 250 stepeni.Kad se stavi  tepsija u rernu,smanjiti temp.na 200 stepeni. Peći paprike  oko 45  minuta.Izvaditi tepsiju,pažljivo skloniti foliju da vas para ne opeče. U tavi otopiti puter,nasuti dimljenu papriku,nek se to ucvrči  preliti preko paprika.Odmah spustiti na dno rerne još vruće,da zaprška malo prokrčka sa saftom.U slast vam bilo ukoliko se odlučite praviti.

Sastojci:

Paprike srednje veličine ili sitnije: 1 kilogram

Riža: 250 gr

Faširano meso: 350 gr

Tajna začin: 1 kašika

Biber: Kašičica

Sos paradajz: 1 kašika

Jaje: 1

Manja mrkva: 1

Slatka paprika u prahu: Kašičica

Peršun,svježi ili smrznuti,usitnjeni: Dvije kašike

Puter : 100 gr

Dimljena paprika u prahu: Jedna kašika

List lovora: 1

Kopar: Jedna kašika,usitnjenog

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.