Kuskus i junetina
Odlična kombinacija.Odabrati lijepo meso i uživati u jelu.
Kuskus i junetina
Odlična kombinacija.Odabrati lijepo meso i uživati u jelu.
Sastojci:
Junetina od potplećke: 300 gr
Kuskus: 150 gr
Luk: 2 veće glavice
Tajna začin : Po potrebi,jedna kašika supena otpr.
Suhi peršun: Jedna kašika
Vrhnje za kuhanje: 2 dl
Biber: Kašičica
Ulje: Po nahodjenju
Puter: 100 gr
Velika debela crvena paprika,ili roga mesnata: 1
Priprema:
Opet moj eksperiment ,jako ukusno jelo na kraju.U pretis sam stavila lijep komad mesa(junetina od potplećke)začinila Tajna začinom i nasula malčice ulja. Kada se meso skuhalo izvadila sam ga iz tečnosti.Sa vrelom vodom u kom se meso kuhalo, prelila kus-kus (jako sitna tjestenina) u zdjeli. U duboku tavu sam ubacila komad putera,kad se istopio na njemu se pržio i karamelizirao luk.Za to vrijeme sam jednu ,veliku crvenu papriku isjekla na trakice i dodala je luku.Dok je paprika omekšala ,dodavala sam po šoljicu vrućeg temeljca(može i vruća voda). Meso sam izrezala na male,tanke šnitice i umiješala sa lukom i paprikama,još sam malo začinila Tajnom i biberom. Ubacila sam malo suhog peršuna i dolila vrhnja za kuhanje. Uz kus-kus ,preukusno.
Sastojci:
Junetina od potplećke: 300 gr
Kuskus: 150 gr
Luk: 2 veće glavice
Tajna začin : Po potrebi,jedna kašika supena otpr.
Suhi peršun: Jedna kašika
Vrhnje za kuhanje: 2 dl
Biber: Kašičica
Ulje: Po nahodjenju
Puter: 100 gr
Velika debela crvena paprika,ili roga mesnata: 1