Aidahasic

Kuskus i junetina

Odlična kombinacija.Odabrati lijepo meso i uživati u jelu.

Aidahasic

Kuskus i junetina

Odlična kombinacija.Odabrati lijepo meso i uživati u jelu.

Sastojci:

Junetina od potplećke: 300 gr

Kuskus: 150 gr

Luk: 2 veće glavice

Tajna začin : Po potrebi,jedna kašika supena otpr.

Suhi peršun: Jedna kašika

Vrhnje za kuhanje: 2 dl

Biber: Kašičica

Ulje: Po nahodjenju

Puter: 100 gr

Velika debela crvena paprika,ili roga mesnata: 1

Priprema:

Opet moj eksperiment ,jako ukusno jelo na kraju.U pretis sam stavila lijep komad mesa(junetina od potplećke)začinila Tajna začinom i nasula malčice ulja. Kada se meso skuhalo izvadila sam ga iz tečnosti.Sa vrelom vodom u kom se meso kuhalo, prelila kus-kus (jako sitna tjestenina) u zdjeli. U duboku tavu sam ubacila komad putera,kad se istopio na njemu se pržio i karamelizirao luk.Za to vrijeme sam jednu ,veliku crvenu papriku isjekla na trakice i dodala je luku.Dok je paprika omekšala ,dodavala sam po šoljicu vrućeg temeljca(može i vruća voda). Meso sam izrezala na male,tanke šnitice i umiješala sa lukom i paprikama,još sam malo začinila Tajnom i biberom. Ubacila sam malo suhog peršuna i dolila vrhnja za kuhanje. Uz kus-kus ,preukusno. 

Sastojci:

Junetina od potplećke: 300 gr

Kuskus: 150 gr

Luk: 2 veće glavice

Tajna začin : Po potrebi,jedna kašika supena otpr.

Suhi peršun: Jedna kašika

Vrhnje za kuhanje: 2 dl

Biber: Kašičica

Ulje: Po nahodjenju

Puter: 100 gr

Velika debela crvena paprika,ili roga mesnata: 1

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.