tajnakuhinje

Pizza

tajnakuhinje

Pizza

Sastojci:

Topla voda: 250 ml

Kvasac: 8 gr

Ulje: 2 kašike

So: 1 kašikica

Brašno: 450 gr

Paradajz sos: 3 kašike

Topivi sir: 150 gr

Sudžuk: Po želji

Šampinjoni: Po želji

Priprema:

250ml tople vode, 8g kvasca, 2 kasike ulja, kasikica soli i 450g brasna. Zakuhati tijesto i ostaviti da malo odstoji.
Razvaljati tijesto, premazati sosom od paradajza, malo sira posuti, dodati sastojke po želji, u mom slučaju je bio sudzuk, malo sampinjona iz konzerve, i preko sir.


Peci malo na 250 dok se tijesto ne ispece.

Prijatno!

Recept podijelila: Burim Amela Iseni

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Topla voda: 250 ml

Kvasac: 8 gr

Ulje: 2 kašike

So: 1 kašikica

Brašno: 450 gr

Paradajz sos: 3 kašike

Topivi sir: 150 gr

Sudžuk: Po želji

Šampinjoni: Po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.