tajnakuhinje

Piletina sa vrhnjem i gljivama

tajnakuhinje

Piletina sa vrhnjem i gljivama

Sastojci:

Filete: 1/2 kg

Vrhnje: 250 gr

Šampinjona: 500 gr

So, biber, Tajna začin: Po želji

Priprema:

Isjeći filete na tanko i malo ih prodinstati. Zatim istresti oprane i izrezane šampinjone i dinstati sa filetama. Ne smiju se soliti gljive dok ne budu pečene jer ako se posle prije one otpuste vodu. Dinstati desetak minuta i onda istresti vrhnje i samo da malo bude prodinstano i skučiti sa vatre. Staviti Tajna začin, So, i biber i poslužiti.

Veoma jednostavno, brzo i veoma ukusno,
 
Prijatno!
 
Recept podijelila: Azira Korlatović
 
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
 
 
 
 
 
 
 
 
<form id="u_1e_2" class="fbPhotosSnowliftFeedbackForm commentable_item collapsible_comments" action="https://www.facebook.com/ajax/ufi/modify.php" method="post" data-ft="{"tn":"]"}">
 
 
</form>

Sastojci:

Filete: 1/2 kg

Vrhnje: 250 gr

Šampinjona: 500 gr

So, biber, Tajna začin: Po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.