tajnakuhinje

Rolat od špinata

tajnakuhinje

Rolat od špinata

Sastojci:

Jaja: 5 kom

So: 1 kašikica

Ulje: 1 dc

Mlijeka: 1 dc

Špinat : 200 gr

Brašna: 5 kašika

Kisela pavlaka: 4 kašike

Majoneza: 2 kašike

Kopar: Pola kašikice

Mocarela: 150 gr

Salama: 150 gr

Cedar sir: 100 gr

Priprema:

Kora: 5 jaja i kašikicu soli dobro umutiti pa dodat 1 dc ulja, 1 dc mlijeka, 200g ispasiranog spinata i 5 kasika brasna.
Peći na 200 stepeni 10 do 15 min.
Sačekati nekih 10 min da se ohladi i saviti u rolat i ostavit da se tako ohladi.
Fil: 4 kasike kisele pavlake, 2 kasike majoneze i malo kopra, sve skupa izmjesati i premazati koru, zatim posuti rendanom mocarelom pa salamom, zatim randasti sir (cedar) a moze i bilo koji po zelji, moze se dodati i suhog mesa u rolat i premazati kiselom pavlakom, posut sirom i ostaviti na hladenje.

Prijatno!

Recept podijelila: Kademlija Filan-Begović

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Jaja: 5 kom

So: 1 kašikica

Ulje: 1 dc

Mlijeka: 1 dc

Špinat : 200 gr

Brašna: 5 kašika

Kisela pavlaka: 4 kašike

Majoneza: 2 kašike

Kopar: Pola kašikice

Mocarela: 150 gr

Salama: 150 gr

Cedar sir: 100 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.