tajnakuhinje

Mantije

tajnakuhinje

Mantije

Sastojci:

Brašno: 1 kg

So: Po želji

Voda: Po potrebi

Faširano meso: 500 gr

Crveni luk: 300 gr

So: Po potrebi

Biber: Pola kašikice

Priprema:

Zakuhamo tijesto kao za svaku pitu tj: brasno, so i voda.

Pustimo da odstoji dok napravimo fil.

Fil:1kg fasiranog goveđeg mesa, 300g crvenog luka, so i dosta bibera. Razvijemo jufku i meso rasporedimo uz krajeve cijele jufke i zamotamo.

Rezemo iste komade i slazemo u tepsiju.

Pecemo na 250 stepeni 30 min.

Pecene mantije prelijemo kiselim mlijekom u koje dodamo bijeli luk.

Prijatno!

Recept podijelila: Kademlija Filan-Begović

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Brašno: 1 kg

So: Po želji

Voda: Po potrebi

Faširano meso: 500 gr

Crveni luk: 300 gr

So: Po potrebi

Biber: Pola kašikice

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.