tajnakuhinje
Šiš ćevap
tajnakuhinje
Šiš ćevap
Sastojci:
Pileći file: 500 gr
Crvene paprike: 2 kom
Luk: 2 glavice
Mrkva: 2 kom
Tajna začin: 1 kašika
So: po želji
Ulje: 4 kašike
Priprema:
Meso i povrće izrezati za veličinu po želji, dodati Tajnu začin po uputstvu, zatim dodati jednu manju kašikicu soli.
Ostaviti da odstoji 10-min zatim slagati na štapiće.
Složiti u pršulju i dodati pola čaše vode. Staviti u zagrijanu rernu na 200°, te dinstati nekih 30min.
Ručak odličan.
Prijatno!
Recept podijelila: Amra Suša
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Pileći file: 500 gr
Crvene paprike: 2 kom
Luk: 2 glavice
Mrkva: 2 kom
Tajna začin: 1 kašika
So: po želji
Ulje: 4 kašike