Aidahasic

Hurmašice sa pekmezom

Divne,ukusne mmmm

Aidahasic

Hurmašice sa pekmezom

Divne,ukusne mmmm

Sastojci:

Pekmez: Šolja od jabuka, srednje gustog2dl

Šećer: 150 gr

Soli: Prstohvat

Jaja : 2

Puter: 200 gr

Ulje: Malo,da se istopi na njemu puter,da ne zagori

Brašno: 600 gr,po potrebi još da se masa fino pove_e,a da nije tvrda

Prašak za pecivo: 1

Šećer: 800 gr

Voda : 8 dl

Limun: Par kriškica i sok od pola limuna

Priprema:

 PEKMEZNE HURMAŠICE.  Recept : 2 jaja , 150 grama šećera, prstohvat soli, šolja pekmeza od jabuka, 200 grama putera(istopiti) i malo ulja, 600 gr brašna(ako se ukaže potreba,dosipati još brašna dok se masa fino ne poveže) i prašak za pecivo. Agdu sam pravila sa 800 grama šećera, 8 dl vode ,par kriškica limuna i kašičica soka od limuna. Toplom agdom politi ,iz kutlače, vruće hurmašice ! Ja sam ih posula i sa kokosom!

Sastojci:

Pekmez: Šolja od jabuka, srednje gustog2dl

Šećer: 150 gr

Soli: Prstohvat

Jaja : 2

Puter: 200 gr

Ulje: Malo,da se istopi na njemu puter,da ne zagori

Brašno: 600 gr,po potrebi još da se masa fino pove_e,a da nije tvrda

Prašak za pecivo: 1

Šećer: 800 gr

Voda : 8 dl

Limun: Par kriškica i sok od pola limuna

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.