Hurmašice sa pekmezom
Divne,ukusne mmmm
Hurmašice sa pekmezom
Divne,ukusne mmmm
Sastojci:
Pekmez: Šolja od jabuka, srednje gustog2dl
Šećer: 150 gr
Soli: Prstohvat
Jaja : 2
Puter: 200 gr
Ulje: Malo,da se istopi na njemu puter,da ne zagori
Brašno: 600 gr,po potrebi još da se masa fino pove_e,a da nije tvrda
Prašak za pecivo: 1
Šećer: 800 gr
Voda : 8 dl
Limun: Par kriškica i sok od pola limuna
Priprema:
PEKMEZNE HURMAŠICE. Recept : 2 jaja , 150 grama šećera, prstohvat soli, šolja pekmeza od jabuka, 200 grama putera(istopiti) i malo ulja, 600 gr brašna(ako se ukaže potreba,dosipati još brašna dok se masa fino ne poveže) i prašak za pecivo. Agdu sam pravila sa 800 grama šećera, 8 dl vode ,par kriškica limuna i kašičica soka od limuna. Toplom agdom politi ,iz kutlače, vruće hurmašice ! Ja sam ih posula i sa kokosom!
Sastojci:
Pekmez: Šolja od jabuka, srednje gustog2dl
Šećer: 150 gr
Soli: Prstohvat
Jaja : 2
Puter: 200 gr
Ulje: Malo,da se istopi na njemu puter,da ne zagori
Brašno: 600 gr,po potrebi još da se masa fino pove_e,a da nije tvrda
Prašak za pecivo: 1
Šećer: 800 gr
Voda : 8 dl
Limun: Par kriškica i sok od pola limuna