Aidahasic

BRZA ŠTRUDLA

Kad nemate vremena čekati da nadodje tijesto sa germom,onda na brzinu napravite ovu štrudlu sa praškom.Jedino na šta se treba obratiti pažnja je da tijesto ne bude tvrdo.

Aidahasic

BRZA ŠTRUDLA

Kad nemate vremena čekati da nadodje tijesto sa germom,onda na brzinu napravite ovu štrudlu sa praškom.Jedino na šta se treba obratiti pažnja je da tijesto ne bude tvrdo.

Sastojci:

Jaja : 2

Sol: Prstohvat

Ulje: Šolja ( od 2 dljera za sve)

Šećer: Šolja

Mlijeko: Šolja

Brašno: Puna šolja

Prašak za pecivo: 1

Fil po želji,posuti sa šećerom u prahu: Marmelade,dzemovi,orasi ,mak..

Brašno: Za dodavanje,po potrebi ,da se umijesi fino,mekano tijesto

Priprema:

BRZA ŠTRUDLA. Jedna s orasima i marmeladom od marelica,kajsija i breskvi,druga -mak,orasi,med i marmelada .RECEPT :2 jaja,prstohvat soli,šolja ulja ,šolja šećera,šolja mlijeka.Umuti redom,jaja , prstohvat soli  i šećer.Zatim nasuti ulje i mlijeko, pa šolju brašna u masu .U brašno prosijati prašak. Miješati i dodavati brašna(rukom ) pomalo ,dok se smjesa ne poveže.Zatim opet okolo tijesta iz ruke posipati i mijesiti dok se masa ne stvori u jednu finu mekanu ,kompaktnu kuglu. Usput skidati tijesto s prstiju,sve dok se ne bude lijepilo. Bitno je ne pretjerati s brašnom,da ne bi štrudla bila tvrda.Podijeliti tijesto na tri dijela i filovati po želji.

Sastojci:

Jaja : 2

Sol: Prstohvat

Ulje: Šolja ( od 2 dljera za sve)

Šećer: Šolja

Mlijeko: Šolja

Brašno: Puna šolja

Prašak za pecivo: 1

Fil po želji,posuti sa šećerom u prahu: Marmelade,dzemovi,orasi ,mak..

Brašno: Za dodavanje,po potrebi ,da se umijesi fino,mekano tijesto

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.