BRZA ŠTRUDLA
Kad nemate vremena čekati da nadodje tijesto sa germom,onda na brzinu napravite ovu štrudlu sa praškom.Jedino na šta se treba obratiti pažnja je da tijesto ne bude tvrdo.
BRZA ŠTRUDLA
Kad nemate vremena čekati da nadodje tijesto sa germom,onda na brzinu napravite ovu štrudlu sa praškom.Jedino na šta se treba obratiti pažnja je da tijesto ne bude tvrdo.
Sastojci:
Jaja : 2
Sol: Prstohvat
Ulje: Šolja ( od 2 dljera za sve)
Šećer: Šolja
Mlijeko: Šolja
Brašno: Puna šolja
Prašak za pecivo: 1
Fil po želji,posuti sa šećerom u prahu: Marmelade,dzemovi,orasi ,mak..
Brašno: Za dodavanje,po potrebi ,da se umijesi fino,mekano tijesto
Priprema:
BRZA ŠTRUDLA. Jedna s orasima i marmeladom od marelica,kajsija i breskvi,druga -mak,orasi,med i marmelada .RECEPT :2 jaja,prstohvat soli,šolja ulja ,šolja šećera,šolja mlijeka.Umuti redom,jaja , prstohvat soli i šećer.Zatim nasuti ulje i mlijeko, pa šolju brašna u masu .U brašno prosijati prašak. Miješati i dodavati brašna(rukom ) pomalo ,dok se smjesa ne poveže.Zatim opet okolo tijesta iz ruke posipati i mijesiti dok se masa ne stvori u jednu finu mekanu ,kompaktnu kuglu. Usput skidati tijesto s prstiju,sve dok se ne bude lijepilo. Bitno je ne pretjerati s brašnom,da ne bi štrudla bila tvrda.Podijeliti tijesto na tri dijela i filovati po želji.
Sastojci:
Jaja : 2
Sol: Prstohvat
Ulje: Šolja ( od 2 dljera za sve)
Šećer: Šolja
Mlijeko: Šolja
Brašno: Puna šolja
Prašak za pecivo: 1
Fil po želji,posuti sa šećerom u prahu: Marmelade,dzemovi,orasi ,mak..
Brašno: Za dodavanje,po potrebi ,da se umijesi fino,mekano tijesto