Pileći sataraš i krompir sa susamom
Pileći sataraš i krompir sa susamom
Sastojci:
Pilećih fileta: 300 gr
Luk: 2 glavice
Žuta paprika: 1 kom
Crvena paprika: 1 kom
Zelena paprika: 1 kom
Srednji paradajz: 2 kom
So, biber, Tajna začin: Po želji
Chili paprika u prahu: Po želji
Vrhnje za kuhanje: 150 ml
Krompir: 1 kg
Susam : 100 gr
Priprema:
Pilece filete isjeci na kocke i zajedno sa sitno isjecenim lukom preprziti na maslinovom ulju, dodati Tajna zacin, biber, so, Chili papriku i na sitno isjecen paradajz, po potrebi dodati malo vode i ostaviti da krcka na blagoj temperaturi 20 minuta. Na kraju dodati na kocke isjecenu papriku, kuhati jos nekih 10 minuta i dodati vrhnja za kuhanje.
Krompir sa susamom
U medjuvremenu skuhati krompir u slanoj vodi, zavisno od velicine 15-20 minuta zatim preprziti u tavi na puteru i na kraju dodati susam.
Recept podijelila: Admira Hasanovic
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Pilećih fileta: 300 gr
Luk: 2 glavice
Žuta paprika: 1 kom
Crvena paprika: 1 kom
Zelena paprika: 1 kom
Srednji paradajz: 2 kom
So, biber, Tajna začin: Po želji
Chili paprika u prahu: Po želji
Vrhnje za kuhanje: 150 ml
Krompir: 1 kg
Susam : 100 gr