tajnakuhinje

Pileći sataraš i krompir sa susamom

tajnakuhinje

Pileći sataraš i krompir sa susamom

Sastojci:

Pilećih fileta: 300 gr

Luk: 2 glavice

Žuta paprika: 1 kom

Crvena paprika: 1 kom

Zelena paprika: 1 kom

Srednji paradajz: 2 kom

So, biber, Tajna začin: Po želji

Chili paprika u prahu: Po želji

Vrhnje za kuhanje: 150 ml

Krompir: 1 kg

Susam : 100 gr

Priprema:

Pilece filete isjeci na kocke i zajedno sa sitno isjecenim lukom preprziti na maslinovom ulju, dodati Tajna zacin, biber, so, Chili papriku i na sitno isjecen paradajz, po potrebi dodati malo vode i ostaviti da krcka na blagoj temperaturi 20 minuta. Na kraju dodati na kocke isjecenu papriku, kuhati jos nekih 10 minuta i dodati vrhnja za kuhanje.

Krompir sa susamom
U medjuvremenu skuhati krompir u slanoj vodi, zavisno od velicine 15-20 minuta zatim preprziti u tavi na puteru i na kraju dodati susam.

Recept podijelila: Admira Hasanovic

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Pilećih fileta: 300 gr

Luk: 2 glavice

Žuta paprika: 1 kom

Crvena paprika: 1 kom

Zelena paprika: 1 kom

Srednji paradajz: 2 kom

So, biber, Tajna začin: Po želji

Chili paprika u prahu: Po želji

Vrhnje za kuhanje: 150 ml

Krompir: 1 kg

Susam : 100 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.