tajnakuhinje

Tortilje

tajnakuhinje

Tortilje

Sastojci:

Brašna: 2 šolje

Praška za pecivo: Pola kesice

Soli: 3 kašikice

Ulja: 2 kašike

Toplog mlijeka: 3/4 šolje

Pileći file: 2 kom

Sviježi sir, pavlaka, mlijeko: Po želji

Bijeli luk: 1 cehno

Salata: Po želji

Priprema:

Recept je za 4 do 5 tortilja.

Tijesto: 2 solje brasna, pola praska za pecivo, 3 kaskice soli, 2 kasike ulja, 3/4 solje toplog mlijeka.

Zamjesiti tijesto pustiti malo da odmori. Razvijati tanko i na vreloj tavi bez dodavanja ulja peci oko minute sa obe strane, slagati jednu na drugu i umotati u kesu da se smeksaju.

Fil: Isprziti pileci file prethodno sitno isjeckan. Napraviti sos od svijezeg sira, pavlake i malo mlijeka i cesanj luka.

I dodati salatu po želji.

Prijatno!

Recept podijelila: Burim Amela Iseni

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Brašna: 2 šolje

Praška za pecivo: Pola kesice

Soli: 3 kašikice

Ulja: 2 kašike

Toplog mlijeka: 3/4 šolje

Pileći file: 2 kom

Sviježi sir, pavlaka, mlijeko: Po želji

Bijeli luk: 1 cehno

Salata: Po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.