Aidahasic

Grašak sa teletinom

Ukusno, domaće bosansko

Aidahasic

Grašak sa teletinom

Ukusno, domaće bosansko

Sastojci:

Grašak: 1 kesa zamrznutog ili 350-400 gr svježeg

Teletina: Polumasna,od plećke ,oko 350-400 gr

Suho meso: Cca 150 gr

Krompir: 4

Bob: Po želji,može a i ne mora da se stavi

Luk: 1

Mrkva: 2

Sos paradajz: Jedna kašika supena

List lovora: 1

Začini : Po želji

Peršun: Svjež,isjeckan

Bijeli luk : Čehno

Tajna začin : Proizvoljno

Priprema:

Kesa graska ,suho meso,teletina,bob,krompir,luk,mrkva..začin Tajna,biber slatka paprika u prahu..Prvo prodinstati luk i mrkvu,po želji i čehno bijelog luka.Isjeckanu teletinu ubaciti na luk i mrkvu,začiniti po zelji ali ako cete sa suhim mesom ,onda manje soli ili Tajna začina.Kada se meso ućevapi-fino isprži ,nasuti mlake vode ili temeljca da pokrije meso i jos malo iznad.Istresti grašak,dodati krompir(ako volite bob i šampinjone,dodati i njih) .Staviti i list lovora,čilija u prahu prstohvat,suhog mesa-narezanog,a i ne mora.Poklopiti i smanjiti temperaturu ringle za jedan stepen. Može i u pretisu da se kuha ,samo čim se zaklopi,smanjiti za jedan stepen.Kuha se pola sata otprilike. Kada meso omekša,skuhano je.Dodati kašiku sos paradajza i pustiti da još malo kuha.Posuti peršunom na kraju.

Sastojci:

Grašak: 1 kesa zamrznutog ili 350-400 gr svježeg

Teletina: Polumasna,od plećke ,oko 350-400 gr

Suho meso: Cca 150 gr

Krompir: 4

Bob: Po želji,može a i ne mora da se stavi

Luk: 1

Mrkva: 2

Sos paradajz: Jedna kašika supena

List lovora: 1

Začini : Po želji

Peršun: Svjež,isjeckan

Bijeli luk : Čehno

Tajna začin : Proizvoljno

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.