tajnakuhinje

Monte u čaši

tajnakuhinje

Monte u čaši

Sastojci:

Mljeveni keks: 300 gr

Otopljeni margarin: 375 gr

Mlijeko: 1,5 l

Secera: 150 gr

Vanilin šećer: 2 kom

Brašno: 8 kašika

Slatka pavlaka: 200 ml

Tamna čokolada: 150 gr

Priprema:

Za podlogu: 300 gr mljevenog keksa, 125 gr otopljenog margarina, 100 ml mlijeka.
Sve sastojke pomiješati i  koristiti kao podlogu.

Bjeli fil: 700 ml mlijeka, 150 gr secera, 8 kasika brasna, 2 vanilin secera, 250 gr margarina.

Staviti pola litre mlijeka da prokuha sa secerom, brasno razmutiti sa 200 ml mlijeka pa dodati u prokuhalo mlijeko,ohladiti, dodati margarin i dobro izraditi mikserom.

Za preliv: 200 ml slatke pavlake otopiti sa 150 tamne cokolade, prohladjenu glazuru staviti preko bijele kreme.

Prijatno!

Recept podijelila: Ummu Amina

Sastojci:

Mljeveni keks: 300 gr

Otopljeni margarin: 375 gr

Mlijeko: 1,5 l

Secera: 150 gr

Vanilin šećer: 2 kom

Brašno: 8 kašika

Slatka pavlaka: 200 ml

Tamna čokolada: 150 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.