Pogača "Ruža", moj recept
Pogača na moj način,sutradan,pravilno sačuvana(ja hljeb ostavljam u kutiju sa poklopcem,tako i pogače) je mekana,fina za doručak.
Pogača "Ruža", moj recept
Pogača na moj način,sutradan,pravilno sačuvana(ja hljeb ostavljam u kutiju sa poklopcem,tako i pogače) je mekana,fina za doručak.
Sastojci:
Bijelo brašno: 600 gr
Kukuruzno brašno: Cca 150 gr
Jaja: 2
Jogurt : 2 dl
So: Po ukusu
Prašak za pecivo: 1
Puter: 200 gr
Susam: Dvije supene kašike
Priprema:
Bijelo brašno oko 600 gr,kukuruzno brašno jedna šolja od decilitar i po,dvoje jaja,šolja jogurta,prašak za pecivo i so. Sve sam zamijesila,i dodavala pomalo brašna,da dobijem jednu lijepu kuglu tijesta,koja se više ne lijepi za prste.Malo pobrašnila po stolu,razvaljala tijesto,maksimalno namazala istopljenim puterom i zarolala.Oštrim nožem rezala kao rolat,redala po manjoj tepsiji ,od sredine, pa u krug (prethodno pomastila tepsiju puterom i pobrašnila. Ostavila desetak minuta da odmori,premazala tečnim puterom,posula sa susamom.Pekla se na 180 stepeni. Nazvala sam je pogača "Ruža"
Sastojci:
Bijelo brašno: 600 gr
Kukuruzno brašno: Cca 150 gr
Jaja: 2
Jogurt : 2 dl
So: Po ukusu
Prašak za pecivo: 1
Puter: 200 gr
Susam: Dvije supene kašike