Aidahasic

Pogača "Ruža", moj recept

Pogača na moj način,sutradan,pravilno sačuvana(ja hljeb ostavljam u kutiju sa poklopcem,tako i pogače) je mekana,fina za doručak.

Aidahasic

Pogača "Ruža", moj recept

Pogača na moj način,sutradan,pravilno sačuvana(ja hljeb ostavljam u kutiju sa poklopcem,tako i pogače) je mekana,fina za doručak.

Sastojci:

Bijelo brašno: 600 gr

Kukuruzno brašno: Cca 150 gr

Jaja: 2

Jogurt : 2 dl

So: Po ukusu

Prašak za pecivo: 1

Puter: 200 gr

Susam: Dvije supene kašike

Priprema:

Bijelo brašno oko 600 gr,kukuruzno brašno jedna šolja od decilitar i po,dvoje jaja,šolja jogurta,prašak za pecivo i so. Sve sam zamijesila,i dodavala pomalo brašna,da dobijem jednu lijepu kuglu tijesta,koja se više ne lijepi za prste.Malo pobrašnila po stolu,razvaljala tijesto,maksimalno namazala istopljenim puterom i zarolala.Oštrim nožem rezala kao rolat,redala po manjoj tepsiji ,od sredine, pa u krug (prethodno pomastila tepsiju puterom i pobrašnila. Ostavila desetak minuta da odmori,premazala tečnim puterom,posula sa susamom.Pekla se  na 180 stepeni. Nazvala sam je pogača "Ruža"

Sastojci:

Bijelo brašno: 600 gr

Kukuruzno brašno: Cca 150 gr

Jaja: 2

Jogurt : 2 dl

So: Po ukusu

Prašak za pecivo: 1

Puter: 200 gr

Susam: Dvije supene kašike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.