tajnakuhinje

Sarajevska čorba

Sarajevska čorba je jedno od najukusnijih predjela sa ovih prostora.

tajnakuhinje

Sarajevska čorba

Sarajevska čorba je jedno od najukusnijih predjela sa ovih prostora.

Sastojci:

Teleće meso: 300 g

Bamija svježa: 80 g

Crveni luk: 1 glavica

Mrkva: 60 g

Peršun list: 1 kašika

Limun: 1 kom

Ulje : 1 dl

So: 1 kašičica

Biber : 1 kašičica

Tajna začin: 1 kašika

Brašno: 1 kašika

Jaja: 2 kom

Pavlaka: 4 kašike

Priprema:

Priprema:

Teleće meso isjeći na kockice, crvenni luk i mrkvu sitno nasjeckati. U tavi na ulju popržiti crveni luk, mrkvu i teleće meso, zatim dodati brašno pomiješati i popržiti da meso porumeni. Podliti sa temeljcom ili vrelom vodom, dodati so, biber, Tajna začin i prokuhanubamiju pa pustiti da kuha. Pomiješati dva žumanjka i četiri kašike pavlake i kada je meso i povrće kuhano dodati legir masu, pomijeašti i skinuti sa vatre. U čorbu priej sreviranj adodati limun i sjeckani peršunov list.

Sastojci:

Teleće meso: 300 g

Bamija svježa: 80 g

Crveni luk: 1 glavica

Mrkva: 60 g

Peršun list: 1 kašika

Limun: 1 kom

Ulje : 1 dl

So: 1 kašičica

Biber : 1 kašičica

Tajna začin: 1 kašika

Brašno: 1 kašika

Jaja: 2 kom

Pavlaka: 4 kašike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-18 13:12:53
Super
Kfehima 2019-09-04 11:08:23
Sve na kasiku volim, odlican prijedlog.