Aidahasic

Bamija sa teletinom

Ukusno,domaće,jednostavno

Aidahasic

Bamija sa teletinom

Ukusno,domaće,jednostavno

Sastojci:

Teletina : 350 gr

Bamija: Vijenac

Začini: Po želji

Sos paradajz: 1 Kašik

Malo limuna ili sirćeta: Jedna kašika

Priprema:

BAMIJA SA TELETINOM
Potrebno: vijenac bamije,350 gr teletine sa plećke ili vrata, luk dvije glavice,veća mrkva, kasika paradajz sosa,malo crvene paprike,kasičica bibera,pola kasike začina NAŠA TAJNA,suhi peršun,malo svježeg peršuna.Prodinstati nasjeckani luk na zagrijanom ulju,da malo omekša,dodati mrkvu i jos BAMIJA SA TELETINOM
Potrebno: vijenac bamije,350 gr teletine sa plecke ili vrata, luk dvije glavice,veca mrkva, kasika paradajz sosa,malo crvene paprike,kasicica bibera,pola kasike zacina NASA TAJNA,suhi persun,malo svjezeg persuna.Prodinstati nasjeckani luk na zagrijanom ulju,da malo omekša,dodati mrkvu i još malo dinstati.Na to dodati isjeckano meso na kockice ,začiniti Tajnom,biberom i sa malo paprike(mala kasičica).Kad se meso malo ućevapi,(kad se blago uprži,pusti fine sokove) i porumeni,podliti sa temeljcem ili mlakom vodom. Samo da voda pokrije meso i povrće.Poklopiti,ne sasvim,poklopcem i neka se kuha. Bamiju oprati ,u malu šerpicu nasuti malo vode da prokuha,ubaciti bamiju nakratko pa je izvaditi. Staviti opet vode da kuha i nacijediti malo limuna ili dodati kašiku sirćeta.Kad bamija malo omekša izvaditi je. Ubaciti je u šerpu sa mesom,kad je meso već skoro skuhano.Nek se sve zajedno dokuha . . Mlaku vodu pomalo dodavati jelu ,ako je potrebno.Na kraju zgusnuti saft sa kasikom sos paradajza i posuti sa isjeckanim svježim peršunom.Pustiti da još par minuta kuha.Prijatno.

Sastojci:

Teletina : 350 gr

Bamija: Vijenac

Začini: Po želji

Sos paradajz: 1 Kašik

Malo limuna ili sirćeta: Jedna kašika

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.