tajnakuhinje

Krempita

Admira Hasanović

tajnakuhinje

Krempita

Admira Hasanović

Sastojci:

Prhko tijesto: ;

Puter: 200 gr

Brašno: 300 gr

Šećer u prahu: 100 gr

Jaje: 1 kom

Soli: Pola kašikice

Nadjev: ;

Mladi sir: 750 gr

Šećer: 200 gr

Jaja: 5 kom

Laganini puding vanilija: 1 kom

Gustin: 2 kašike

Slatko vrhnje: 100 ml

Vanilin šećer: 1 kesica

Limunov sok: 2 kašike

Naribana kora: Od jednog limuna

Priprema:

Napraviti prhko tijesto i staviti u kaulup za Torte omjera 28cm i obloziti zidove od kalupa sa tjestom. Ostaviti pola sata u frizider.

Jaja razdvojiti i bjelance posebno umutiti u snijeg. Mladi sir ispasirati i izmjesati sa zumancima i ostalim sastojcima. Na kraju polahko sastaviti sa zicom (ne sa mikserom) sa snijegom od bjelanaca.
Nadjev bude rjedji, ne brini te, stegne se tokom pecenja.

Pec zagrijati na 180°C i peci nekih 20-25 minuta. Potom smanjiti na 150°C i peci jos 45 minuta. Vazno je da poslije nekih 30-40 minuta odvojite nozem kolac od obruca kalupa da nebi pucao po vrhu... ako pocne da naglo dobija boju prekriti kolac sa folijom. Iskljuciti rernu i ostaviti kolac da se malo ohladi u rerni.

Prijatno!

Sastojci:

Prhko tijesto: ;

Puter: 200 gr

Brašno: 300 gr

Šećer u prahu: 100 gr

Jaje: 1 kom

Soli: Pola kašikice

Nadjev: ;

Mladi sir: 750 gr

Šećer: 200 gr

Jaja: 5 kom

Laganini puding vanilija: 1 kom

Gustin: 2 kašike

Slatko vrhnje: 100 ml

Vanilin šećer: 1 kesica

Limunov sok: 2 kašike

Naribana kora: Od jednog limuna

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.