tajnakuhinje

Uštipci

Alma Kadrić

tajnakuhinje

Uštipci

Alma Kadrić

Sastojci:

Bijelo brašno: 200 gr

Crno/heljdino/kukuruzno brašno: 50 gr

Sjemenke (susam, lan, chia): 100 gr

Soli: 1 kašikica

Germa: 1 kesica

Maslinovo ulje: 0,5 dl

Voda: 2 čaše

Priprema:

200 gr bijelog brašna, 100 gr crnog, 50 gr heljdinog/ ili bilo kojeg drugog/ može čak i kukuruzno, 100 gr sjemenki( susam, lan, quinoa, chia), kašikica soli, 10 gr suhe germe/ kesica.

Sve to dobro izmješati.

Zatim u smjesi u sredini napravite udubljenje u koje uspete 0,5 dl maslinovog ulja, te vode, otprilike 2 čaše (2 dl).
Umijesiti tijesto!

Tijesto u posudi prekriti i ostaviti da odstoji oko sat vremena. Zatim prekuhati i uz dodatak brašna razvijati na radnoj ploči, i praviti željene oblike.
Zatim ih pržiti na malo vrelog ulja.
Te ih pržene ostaviti na ubrus da višak masnoće ostane na ubrusu.

Prijatno!

Sastojci:

Bijelo brašno: 200 gr

Crno/heljdino/kukuruzno brašno: 50 gr

Sjemenke (susam, lan, chia): 100 gr

Soli: 1 kašikica

Germa: 1 kesica

Maslinovo ulje: 0,5 dl

Voda: 2 čaše

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.